Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

12. marec 2013

Odbojkarji suvereno v polfinale

V Športni  dvorani Leona Štuklja se je odvijalo četrtfinalno tekmovanje v odbojki za dijake in dijakinje. Naši so si z dvema zmagama priborili nastop v polfinalu.

Na četrtfinalno tekmovanje so se pri dekletih uvrstile Gimnazija Ljubljana Šiška, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, Gimnazija Novo mesto in Gimnazija Brežice.

V polfinale državnega prvenstva sta se uvrstili ekipi Gimnazije Ljubljana Šiška ter ekipa Gimnazije Novo mesto.  V novomeški ekipi so imeli kar nekaj težav s sestavo ekipe, saj je zaradi poškodbe na tribuni obsedela ena, zobe na igrišču pa stiskala druga od nosilk igre Novomeščank, je po turnirju povedala njihova kapetanka Eva Andolšek, ki je še pripomnila, da je njihov naslednji cilj priti tudi iz polfinalne skupine vse do finala, kjer pa so možna tudi presenečenja.

Na drugi strani igrišča pa je potekal srdit boj za vsako točko med Gimnazijo Antona Aškerca Ljubljana, ŠC za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana, ŠC Novo mesto – SEŠTG in Gimnazijo Novo mesto.

V polfinale sta se dokaj rutinirano uvrstili obe novomeški ekipi, ki sta v obeh tekmah premagali ekipi iz Ljubljane. Ker sta za polfinale pomembni samo prvi dve mesti, se Dolenjci med sabo niso pomerili.  Velja omeniti, da so vse ekipe prikazale izvrstno igro in se borilo prav za vsako žogo.

Po tekmi je kapetan domače ekipe Srednje elektro šole in tehniške gimnazije Primož Vidmar povedal, da je z razpletom zadovoljen,  saj so dokaj gladko zmagali obe tekmi. Povedal je še,da je tudi letošnji cilj finalni turnir, na katerem pa si seveda takšnega kiksa, kot so ga doživeli lani, ne bodo več privoščili. Medtem pa je vodja moštva Gimnazije Novo mesto povedal, da so ob toliko poškodovanih igralcih iz prve postave zadovoljni že s samo uvrstitvijo v naslednji del tekmovanja.


Rezultati:
Dijaki:
ŠCNM – SEŠTG : ŠC za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana 2:0 (25:14, 25:15)
Gimnazija Antona Aškerca: Gimnazija Novo mesto 0:2 (16:25, 27:29)
ŠC za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana : Gimnazija Novo mesto 0:2 (12:25, 22:25)
Gimnazija Antona Aškerca : ŠCNM – SEŠTG (9:25, 17:25)

Dijakinje:
Gimnazija Novo mesto : Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana 2:0 (25:13, 25:11)
Gimnazija Brežice : Gimnazija Šiška Ljubljana 0:2 (10:25, 8:25)
Gimnazija Novo mesto : Gimnazija Brežice 2:0 (25:22, 25:18)
Gimnazija Šiška Ljubljana : Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana 2:0 (25:11, 25:10)


Blaž Boltez, E3a

foto: Tomaž Kos

sestgskoporc