Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

20. december 2012

Naši najboljši na Dnevih šentviške košarke

V ponedeljek, 17.  12.,  in sredo, 19. 12., je košarkarska ekipa ŠC Novo mesto sodelovala na Dnevih šentviške košarke, mednarodnem košarkarskem turnirju, ki se je odvijal na tamkajšnji gimnaziji. Na tem že tradicionalnem turnirju so naši košarkarji ubranili lansko lovoriko.

V ponedeljkovem skupinskem delu so se Novomeščani najprej pomerili z domačini ter slavili z rezultatom 48:30, na drugi tekmi pa so prepričljivo ugnali ekipo Centro Studi Volta iz Italije z 61:22, s čimer so se uvrstili v sredin finale, tam pa jih je čakala Gimnazija Bežigrad. Tekmo so bolje začeli Bežigrajčani, ki so tekmo odprli s tremi trojkami ter tako povedli  9:0. Novomeščani so bili celoten prvi polčas v zaostanku, nekajkrat so se približali na samo tri točke, vendar so Ljubljančani vedno znova ušli, polčas so dobili z rezultatom 21:15. V drugem polčasu je ekipa trenerja Đura Oluića zaigrala bolje, bili so ves čas v stiku z Bežigradom, po petih zaporednih točkah Domna Janca pa so povedli s 34:32. Nadaljevanje je bilo zelo napeto, ekipi sta se ves čas izmenjavali v vodstvu, dokler niso Novomeščani v zadnji minuti in pol naredili delni izid 7:0 za končni rezultat 43:38 ter tako drugič zapored slavili na Dnevih šentviške košarke. Za najkoristnejšega igralca turnirja je bil razglašen Domen Janc, v tekmovanju v zabijanju pa je prav tako zmagal novomeški igralec Martin Krampelj.

Nejc Šteblaj, E4a

kosarkarjikosarkasiobc