Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

29. januar 2013

Košarkarji v polfinalu

Košarkarska ekipa Srednje elektro šole in tehniške gimnazije je gostovala na Srednji upravno-administrativni šoli v Ljubljani, kjer je potekal četrtfinalni turnir državnega prvenstva za dijake.

Novomeščani so prvo tekmo igrali proti domačinom SUAŠ Ljubljana. V začetku tekme so gostje uspeli pridobiti manjšo prednost, kljub temu da jim igra v napadu ni stekla, vendar so se Ljubljančani do konca prve četrtine z dvema trojkama približali na vsega točko razlike. V drugi četrtini sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, rezultat na polovici tekme pa je bil 31:30 v korist Novomeščanov. Tretja četrtina je minila v znamenju gostov, ki so zelo uspešno zadevali mete za tri točke ter si tako nabrali 10 točk prednosti pred zadnjim delom srečanja. Gostje so se v zadnji četrtini nekajkrat približali Ljubljančanom, še najbližje so bili 3 minute in pol do konca srečanja, ko je Erjon Kastrati, ki je bil edini razpoloženi Novomeščan, zadel za tri točke, takrat je prednost SUAŠ-a znašala le še 3 točke, vendar so v naslednjih dveh napadih domači zadeli dve trojki ter tako slavili s končnim rezultatom 66:59.

V drugi tekmi je varovancem trenerja Đura Oluića nasproti stala ekipa ŠC Postojne. Na začetku tekme so Novomeščani igrali v krču, prvo četrtino celo izgubili za točko (17:16), vendar so v nadaljevanju prikazali boljšo igro, na polčasu so vodili z rezultatom 31:24, kasneje pa so prikazali svojo premoč nad Postojnčani ter si postopoma gradili visoko prednost, na koncu je na semaforju kazalo 86:43 v korist Novomeščanov.

Ekipa SEŠTG, ki je aktualni dvakratni državni prvak, se je kljub porazu na prvi tekmi uvrstila v polfinale državnega prvenstva.

Nejc Šteblaj, E4a

kosarkasi