Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

17. februar 2013

Košarkarji v finalu državnega tekmovanja

Razplet četrtfinalnih turnirjev je določil, da so se pri dijakih že na polfinalnem turnirju srečali košarkarji SEŠTG ŠC Novo mesto in Gimnazije Šentvid, poleg njih pa so skušali presenetiti še košarkarji Gimnazije Litija.

Košarkarji Srednje elektro šole in tehnične gimnazije so vknjižili novi dve zmagi v Ljubljani in se tako uvrstili na finalni turnir.  Z  51:50 so bili varovanci trenerja Đura Oluića boljši od  gostitelja ter z 91:46 od ekipe Gimnazije Litija. Ljubljančani so Litijane ugnali z 78:51.

Finale je bila prava poslastica. Gostje so bolje začeli, vendar so se domačini hitro približali. Kljub kvaliteti in boljši igri dijakov iz Novega mesta so gostitelji skozi celo tekmo držali priključek, tako da se je o zmagovalcu odločalo v zadnji četrtini. Več sreče in znanja so imeli aktualni prvaki iz Novega mesta, ki so zmagali z 51:50, a bi se uvrstitve na finalni turnir lahko veselili tudi Šentvidčani, saj so v zadnjem napadu zgrešili met za zmago.

 Preostale udeležence in vse udeleženke finala bomo dobili v naslednjih treh tednih.


Žiga Zatežič, T3c

kosarkasiobc