Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

3. april 2013

FOTO: Gimnazijci na projektnem tednu

Zjutraj smo krenili iz Novega mesta proti Radencem. Prispeli smo ob slabem vremenu in tako mokri prišli v dom. Mokri in lačni. Takoj smo pojedli malico, a ker so naši želodčki še vedno pošteno krulili, smo si narezali tudi salamo in sir. Nasiti smo se odpravili v sobe in se razkomotili. Kasneje smo imeli skupinsko druženje ob peki pogače in učenju o vozlih. Pred spanjem pa smo imeli večerno animacijo, kjer smo se izkazali v gledališkem igranju. Nasmejani od naših norčijah smo se odpravili v sobe in začele so se dolge priprave na spanje.

Drugi dan se je začel z budnico ob 7. uri. Odpravili smo se na jutranji tek in sestradani pritekli nazaj na zajtrk. Siti, a še vedno zaspani, smo začeli z dnevno rutino delavnic. Najprej smo natančno opravili analizo vode, ki se nahaja v tem okolišu. Tega kraja nismo spoznavali le s področja naravoslovja, temveč tudi z vidika naravnokulturne dediščine. Učenje ni potekalo kot običajno, saj smo si znanja o plesih pridobili s prakso. Tako smo se naučili plesov, po katerih je Bela krajina znana.  S pomočjo inštruktorja smo uspešno priplezali na vrh plezalne stene v avli, kasneje pa smo se učili veščin lokostrelstva  in v večernih urah izvedli tekmovanje. Prvo mesto pri fantih je osvojil Grega Redek, pri dekletih pa Tinka Golob, oba dijaka T1a. Dan smo zaključili z večernim pohodom po Radencih. Pohod se je začel malce nejevoljno, a se je kasneje spreobrnil v prav prijetno druženje.

Tretji dan projektnega tedna smo se posvetili raziskovanju vasi in opravili tudi terensko delo. Vaščanom smo postavljali vprašanja o določeni temi, ki smo jo spoznavali. Na podlagi dobljenih podatkov smo izdelali prezentacijo, ki jo bomo ostalim predstavili jutri. Delo smo dokončali do kosila, po kosilu pa smo se odpravili na dolgo pohodniško pot do Starega trga, dolgo 14 km. Obiskali smo komuno, kjer nam je gospod Matjaž povedal svojo zgodbo, kako je premagal vpliv droge. Ganjeni in presenečeni smo se še vedno zelo utrujeni odpravili v dom. Po večerji smo še izvedli zadnji večerni program, in sicer vsaka soba se je morala predstaviti. Z zelo nenavadnimi idejami smo večer izpeljali do konca in dan zaključili z zabavno glasbo in plesom.

Zadnji dan smo začeli z nasmehom na obrazu, saj smo izpustili jutranjo telovadbo in se posvetili pakiranju. Ko smo spakirali svoje stvari, smo se vsi zbrali v večnamenskem prostoru in predstavili včerajšnja projektna dela. Ostali prosti čas smo namenili plezanju, lokostrelstvu in ogledu živali v terariju. Po omenjenih aktivnostih smo odšli še na kosilo ter se kasneje zadovoljno odpravili na pot domov.

 

                                                                                                                                                                                                       Karmen, Anja, Urška, Gal, T1a

IMG 2211IMG 2327radenciIMG 2547IMG 2627IMG 2686IMG 2813