Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

15. marec 2013

FOTO: Košarkarji ubranili naslov državnih prvakov

Danes se je v ŠD Leona Štuklja  odvijalo finalno tekmovanje državnega prvenstva. Nastopile so štiri najboljše ekipe. Na prvi polfinalni tekmi sta se pomerili ŠC Novo mesto in Gimnazija Velenje (81:60). S prepričljivo zmago so se uvrstili v finale, kjer so igrali z do sedaj nepremagljivo ekipo Suaš iz Ljubljane.

Zbrane ekipe in gledalce je pozdravil direktor Štefan David, tekmovanje pa je odprl Drago Crnić, pomočnik ravnatelja SEŠTG. Minute odmora so popestrili Leteči norci, plesna skupina Afne, harmonikarski trio in humorist(ka).

V finale  so se uvrstile naslednje ekipe:

ŠC Novo mesto – Srednja elektro šola in tehniška gimnazija

Gimnazija Velenje

Srednja upravno- administrativna šola Ljubljana

Gimnazija Bežigrad Ljubljana


V prvi polfinalni tekmi sta se pomerili SEŠTG ŠC Nm in Gimnazija Velenje, v drugi pa SUAŠ Ljubljana in Gimnazija Bežigrad.

Izjave:

Za sabo imate odlično, mlado ekipo. Kakšna so pričakovanja za finale? Kaj menite, da je vaša prednost, ki jo imate pred ostalimi ekipami: Že tretjič zapored organiziramo finalne državnega prvenstva dijakov v košarki. Organiziramo zato, ker imamo najboljšo ekipo ter publiko. Upam, da v finale pride ekipa Suaš Lj, ki nas je edina premagala v letošnji sezoni. Štartamo seveda na prvo mesto, igralci so vsi naši odlični dijaki in člani KK Krka, s katerim ŠC Novo mesto odlično sodeluje in jim nudi dobre pogoje za delo. Naša prednost je definitivno domača dvorana, kjer se fantje počutijo sproščene, saj igrajo pred polno tribuno prijateljev, sošolcev in sošolk, je povedal trener domačih Đuro Oluić po zmagi v polfinalu.

Za vami je polfinalna tekma. Osredotočiti se morate na glavno, finalno tekmo. V rednem delu so vas košarkarji SUAŠ-a že premagali: Na polfinalni tekmi smo se po pričakovanjih uvrstili v finale. V finalu bo mogoče malo živčnosti, saj branimo lanskoletni naslov. S strani navijačev imamo veliko podporo, ki nam daje prednost pred ljubljansko ekipo.  Žiga Fifolt, kapetan SEŠTG

Tekma je bila lahka, dokaj atraktivna. Bilo pa je ogrevanje za finale, v finalu pa bomo pokazali, kaj zmoremo. Anže Špehar po prvi tekmi.

V rednem delu državnega prvenstva ste edina ekipa, ki je premagala gostitelja finala. Mislite, da vam bodo Novomeščani vrnili poraz, ki je lahko za vas bolj boleč? Mi se ne pripravljamo na poraz. Vsekakor bomo poskusili zmagati, vendar se zavedamo, da bo naša naloga veliko težja, kot je bila pri nas doma. Smo pa zadovoljni z uvrstitvijo  na zaključni turnir ne glede na mesto, ki ga bomo dosegli. Samo Juvan, trener ekipe SUAŠ Ljubljana

Tekma je bila dobra. Na začetku smo malo popustili, ampak smo zdržali do konca in zasluženo zmagali za 10 pik. Nasprotniki so se dokaj dobro držali, napadali so s trojkami, ampak na koncu smo jih ujeli in z boljšo obrambo nadigrali. Smo zelo zadovoljni. Boris Bošnjak, igralec SUAŠ Ljubljana.

Izjave pred finalom:

Vesel sem, da sem prišel gledat to finalno tekmo, da vidim, kako igrajo igralci, ki so me nasledili, verjamem, da bodo danes ubranili naslov, ker imajo dobro ekipo. Zelo rad bom spremljal to tekmo v domači oz. »moji« dvorani. Domen Bratož pred finalno tekmo, lanski MVP turnirja.

Glede na to, da so igralci več ali manj ostali podobni, se pravi s te šole, bo finale zelo zanimivo. V SUAŠ imajo nekaj dobrih igralcev, ki tudi igrajo v prvi slovenski ligi. Upam, da bodo naši pokazali več znanja in moči, ker verjamem, da so boljši kot nasprotniki in da zmagajo to tekmo. Edo Murić, slovenski reprezentant, naš nekdanji dijak.


Rezultati:

SEŠTG ŠC Nm - Gimnazija Velenje 81:60 (44:28)
SUAŠ Ljubljana - Gimnazija Bežigrad 64:54 (34:24)

Tekma za 3. mesto:
Gimnazija Bežigrad - Gimnazija Velenje  65:61 (30:34)

Finale:
SEŠTG ŠC Nm - SUAŠ Ljubljana  54:30 (25:19)

SEŠTG Novo mesto: Janc 8, Prus, Kastrati 5, Kastelic, Osolnik, Ritlop, Špehar, Zatežič 17, Zupan, Fifolt 11, Krampelj, Bolčina 13.

SUAŠ Ljubljana: Ambadiang 10, Žagar, Jeglič, Urbas 4, Trivković 2, Ramovš 5, Tomić, Bošnjak 9, Hasanić, Bojt, Bičanič Plut.


Finalna tekma:

Domači trener Đuro Oluić je na finalni tekmi nekoliko spremenil peterko. V belo-oranžnih dresih so začeli Domen Janc, Erjon Kastrati, Žiga Zatežič, kapetan Žiga Fifolt in Tomaž Bolčina. V začetku prve četrtine je bila nekoliko bolj zagreta domača ekipa, saj jih je spodbujala zelo močna podpora  polnih tribun, kar se je kmalu odrazilo tudi na semaforju (5:0). Košarkarji SUAŠ Ljubljana so imeli za sabo tudi glasne navijače, ki nikakor niso pustili svojih ljubljencev na cedilu (7:4). Novomeščani se niso pustili zmesti in si priborili ogromno prednost (20:4).

Prvotna peterka je svoje delo v prvih osmih minutah opravljala odlično, zato je trener ni  spreminjal. Gostujoča ekipa pa je morala spremeniti način igre, saj so zaostajali  za dobrih 16 točk. Razliko so nekoliko zmanjšali (20:8), vendar so domači ohranjali mirno roko. Po navezi Zatežič – Janc je sledila nova trojka. Ljubljančane ni bilo zlahka odpisati, saj imajo visoke igralce, ki so jim povzročali kar nekaj težav (23:13). V drugi polovici druge četrtine se je tehtnica povesila na stran Ljubljančanov. Slabi dve minuti pred iztekom polčasa je semafor kazal 23:19. Na srečo Novomeščanov pa je bil v zadnjem napadu uspešen Erjon Kastrati in prekinil serijo košev črnih. Med glavnim odmorom smo si ogledali tudi nastop akrobatske skupine Norci.

Tretjo četrtino je z novo trojko odprl Žiga Zatežič in dal spodbudo soigralcem za doseganje novih točk. Za še večji pobeg pred nasprotniki je poskrbel že v naslednjem napadu in zadel tretjo trojko (30:19). Ljubljanski trener je izkoristil minuto odmora za streznitev svojih varovancev. Pri teh številkah je ostalo kar nekaj časa. Po končanih osmih minutah igre pa prednost domačih desetih točk (35:25).

V zadnji četrtini so v slabi minuti in pol dosegli 5 točk. Kapetan Fifolt se je izkazal pod obročem in Domen Janc z metom za tri točke (40:25). Gostujoča klop je nenadoma koristila minuto odmora. Tekma je bila že kmalu odločena, saj so belo-oranžni blesteli izza črte 6,75.  Dokončno pa je nasprotnike dotolkel Zatežič, ki je zadel za svojo 18. točko in končal tekmo kot najkoristnejši igralec.


Izjava:

Izjava po finalni tekmi: Celo tekmo smo igrali zbrano. Od samega začetka smo bili agresivni in nismo dovolili nasprotnikom, da bi dosegali lahke koše. Dominirali smo pod košem in kontrolirali skok. Žiga Zatežič, MVP turnirja



Vrstni red finala državnega tekmovanja v košarki za dijake:

1. SEŠTG ŠC Novo mesto
2. SUAŠ Ljubljana
3. Gimnazija Bežigrad
4. Gimnazija Velenje

Prva peterka tekmovanja:

- Jan Novak, Gimnazija Bežigrad
- Jan Rizman, Gimnazija Velenje
- Affia Ambadiang, SUAŠ Ljubljana
- Domen Janc, SEŠTG
- Žiga Zatežič, SEŠTG

Najboljši strelec tekmovanja
: Jan Rizman, Gimnazija Velenje (48 točk)
Najboljši igralec: Žiga Zatežič, SEŠTG

Našo ekipo sestavljajo: Simon Berkopec, Tomaž Bolčina, Žiga Fifolt (c), Domen Janc, Marko Kastelic, Erjon Kastrati, Klemen Kužnik, Aljaž Marinč, Tim Osolnik. Imran Polutak, Jure Prus, Jure Ritlop, Miha Stibrič, Anže Špehar, Nejc Šteblaj, Žiga Verbič, Žiga Zatežič in Nejc Zupan.

Novinarska ekipa: Rok Volaj, R3a, Karmen Bregač, Anja Matoh, Urška Didovič, Jan Pristov, Amadej Papež (vsi T1a)


skupinska kosarka drzavni prvaki2013podelitev 1 mestonajboljših 5suašpodelitev 2 mestozigaza tretje mestoakcija finaleakcija8lipkozacetek finalaakcija6zigazakcija7bezigradsuasnovinar pri deludirektorpublikaafnenavijacice suasaharmonikeekipa deskdjuro

foto: Matej Vovko, R3b, Tomaž Kos

Radio Krka
Triumfator
Dolenjski list
Slovenska košarka
Kosarka.si