Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

15. april 2013

Foto: 51. državno tekmovanje srednješolcev iz fizike

Tekmovanja, katerega namen je širjenje in poglabljanje znanja fizike, primerjanje znanja fizike med dijaki in šolami, popularizacija fizike, odkrivanje za fiziko nadarjenih dijakov ter spodbujanje druženja mladih iz različnih šol in okolij, se je udeležilo 131 dijakov iz 37-ih slovenskih šol, ki so dosegli najboljše rezultate na regijskih tekmovanjih. Dolenjsko, zasavsko in posavsko regijo je predstavljalo 16 dijakov, od katerih je bilo 11 dijakov Srednje elektro šole in tehniške gimnazije, 2 dijaka Gimnazije Brežice, 2 dijaka Srednje šole Črnomelj  in 1 dijak Gimnazije Novo mesto. Tekmovanje je odprla dr. Slavica Černoša, vodja Sektorja za srednje šolstvo pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Tekmovalce je pozdravil tudi predstavnik glavnega sponzorja tekmovanja GEN Energija Danijel Levičar, ki je izpostavil pomembnost fizike za gospodarstvo. 

Kot posebni gostje so se otvoritvene slovesnosti tekmovanja udeležili tudi bivši dijaki Šolskega centra Novo mesto dr. Henrik Lavrič, dr. Uroš Mali, dr. Marko Bukovec, dr. Dejan Tomaževič, dr. Mitja Veber, dr. Ludvik Bartelj, dr. Mitja Muhič, dr. Samo Simončič in mag. Vili Malnarič, ki so nekoč uspešno zastopali barve šole na  tekmovanjih iz fizike. 

Sicer pa je Srednja elektro šola in tehniška gimnazija v slovenskem šolskem prostoru znana tako po odličnih rezultatih dijakov na državnih tekmovanjih srednješolcev v znanju fizike, kakor tudi kot izjemna organizatorka, saj je edina šola, ki v zadnjih 18 letih že tretjič organizira državno tekmovanje srednješolcev v znanju fizike. 

Uradni rezultati državnega tekmovanja bodo objavljeni na spletni strani DMFA 20.4.2013. Rezultati naših dijakov.


IMGP0066 IMGP0053 IMGP0046 IMGP0027 IMGP0051 IMGP0033 IMGP0036 DSC 0730 DSC 0724 DSC 0717 DSC 0729 DSC 0747