Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

18. december 2012

FOTO: Dan športa

V dvorani Leona Štuklja smo pripravili dan športa, povabili našega nekdanjega dijaka Matjaža Smodiša in si ogledali dve tekmi ter nekaj izvrstnih plesnih predstav Plesnega studia Novo mesto.

Časovnica:

ob 10.00 - Profesorji ŠC NM : Gospodarstveniki Novega mesta, prijateljska nogometna tekma
ob 10.30 -  Nastop HIP-HOP skupine Plesnega studia NM
ob 11.00 - ŠKL košarka dijaki: ŠC Novo mesto : Gimnazija Novo mesto

Med polčasom sta nastopili akrobatska skupina Leteči norci in plesna skupina Afne.

ŠC Novo mesto - Gimnazija Brežice  101:46

Košarkarji ŠC NM so se pomerili z ekipo Gimnazije Brežice. Domači košarkarji so goste nadigrali že v prvi četrtini in v nadaljevanju povečevali prednost. Delilec pravice na tekmi je bil Zoran Vardič.

Novomeško ekipo so v prvi četrtini zastopali mlajši igralci, ki so kljub manj izkušnjam brez težav pobegnili nasprotniku. Tako je mentor Đuro Oluić pri izidu 20:7 najavil odmor in zamenjal peterko. Že v naslednjih minutah smo si lahko ogledali lepe akcije Aljaža Marinča in Jureta Ritlopa. Slednji je v hitrem protinapadu zaključil z zabijanjem za prednost 14 točk (24:10).

Košarkarji so se pomerili tudi v tekmovanju zabijanja, in sicer: Nejc Šteblaj, Jure Ritlop, Aljaž Marinč in Martin Krampelj. Obiskal nas je častni gost, Matjaž Smodiš, ki je razglasil zmagovalca. Zmagal je najmanjši in najmlajši igralec domače ekipe, Aljaž Marinč.

V drugi četrtini smo videli razigranost domačih in veliko hitrih protinapadov. Uspešni so bili v obrambi in tako posledično še v napadu. Anže Špehar je blestel z metom za 3 točke, zadal 5 uspešnih metov in tako do polčasa dosegel 22 točk.

Med polčasom smo videli nastop akrobatske skupine Letečih norcev. Nastopili so tudi hip hop plesalci Plesnega studia Novo mesto.

Tretjo četrtino so domači začeli brez napak. Odlično so se izkazali v obrambi, s hitrimi akcijami in z metom za tri točke povzročali veliko težav nasprotnikom. Ekipa ŠCNM pa ni bila popolna, saj je manjkalo kar nekaj igralcev: Žiga Zatežič, Marko Kastelic, Nejc Zupan, Domen Janc, Žiga Fifolt.

Pred začetkom zadnje četrtine je nastopila tudi plesna skupina Afne. Mentor Đuro Oluić je naredil veliko menjav in tako dal priložnost vsem igralcem. Ponovno je bil uspešen Špehar, ki je dosegel 8 trojko (86:36). V zadnji sekundi je Nejc Šteblaj dosegel koš za končni rezultat 101:46.

(28:12, 50:18, 76:34, 101:46)

Izjava trenerja:

Đuro Oluić: Fantje so zelo motivirani za take tekme predvsem ko je tako polna tribuna, pred  sošolci.. agresivno igranje in uživanje v igri. Predvsem moram paziti, da pravilno razdelim vsem minutažo. Seveda so tudi motivirani za preseganje 100 točk. Všeč mi je, da imam na razpolago veliko enakovrednih igralcev in pričakujem, da bomo nadaljevali naprej tako na ŠKL  kot tudi v državnem prvenstvu. Bili smo tudi na mednarodnem turnirju, kjer smo prišli v finale. Slavili smo proti Gimnaziji Šentvid in italijanski ekipi. Jutri (19.12.2012) naš čaka finale proti Gimnaziji Bežigrad.

Rok Volaj, R3a


Prijateljski izid prijateljske tekme

V okviru dneva športa so se v nogometu pomerili profesorji Šolskega centra Novo mesto in novomeški gospodarstveniki. Po napeti borbi in številnih neuspelih poskusih je padlo kar 8 golov. Tako so se s končnim rezultatom 4:4 med strelce za domačo ekipo vpisali Šlajkovec, Turk (2) in Forjan. Pri gostujoči ekipi pa sta po dvakrat zadela Gruden in Nadu.

Rebecca Perše, T1a

kosarkasiobcskupinska jaklicdirektorProfesorji košarka nogomet 68 nogomet duelnog skupnakosarkarjismodiskosarka dan sportakosarkaDSplesnorci dan spoafne dsfoto:Tomaž Kos, Matej Vovko