Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

10. april 2012

Tudi košarkarji v finalu ŠKL

Na povratni tekmi polfinala ŠKL košarke je ekipa Šolskega centra Novo mesto premagala Srednjo šolo Domžale in si tako zasluženo priborila finale.

 Razlika štirih točk s prve tekme je pomenila, da bo boj za napredovanje ogorčen. Že takoj na začetku se je pokazalo, da bo tekma izredno napeta. Domači so pokazali lepo mero samozavesti in z lahkoto dosegali koše. Težave jim je povzročal le Matic Rebec s svojimi meti izza črte. Prva četrtina se je končala s prednostjo treh točk za domače (20:17). 

V drugi četrtini se je pokazalo, da bodo imeli domači največ problemov z zunanjo linijo Domžalčanov. Dobro so zadevali in razigravali svoje centre. Tako so si pred polčasom gostje priborili minimalno prednost štirih točk (30:34).

 V nadaljevanju se stvari na parketu niso nič spremenile. Ekipi sta ostali blizu z rahlo prednostjo Domžal. Pred zadnjimi desetimi minutami je razlika ostala enaka (50:54). 

Zadnjo četrtino sta ekipi odprli z nekaj napakami na obeh straneh. Toda domači so bili boljši in nekaj minut pred koncem srečanja povedli. Ko smo že mislili, da bodo gostitelji tekmo mirno pripeljali do konca, so Domžalčani zadeli štiri trojke zapovrstjo in povedli s petimi točkami prednosti. Ta prednost bi jih popeljala v finale. A domačini so ostali zbrani, strnili obrambne vrste ter rezultat hitro preobrnili v svojo korist. Toda kot že videno, je zopet sledil padec koncentracije. Poleg izgubljene žoge so domačim dosodili še nešportno napako, kar so gostje dobro izkoristili in povedli s +3. A potem je stvari v svoje roke vzel Matej Rojc in dosegel 5 zaporednih točk ter tako priboril močno želeni finale. Na koncu je rezultat ostal neodločen (81:81).

Skupni rezultat:     ŠC NM - Srednja šola Domžale (148 : 144).

25. aprila se bodo košarkarji ŠCNM v finalu ŠKL košarke v Kopru pomerili z ekipo Šolskega centra Celje, ki je v drugem polfinalu odpravila Gimnazijo Šentvid.

Jure Bartol, T4b

 

kosarkasi po polfinalni tekmiklop kosarkarjikoarka polfinale2osolnik polfinale  Več slik

poročilo s 1. polfinalne tekme v Domžalah

Druge objave:

RAdioKrka

ŠKL

Triumfator