Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

16. februar 2012

T1A in T1C na projektnem tednu

Projektni teden na Voglu

V ponedeljek, 13. februarja 2012, smo se dijaki T1a in T1c razredov odpravili na projektni teden na Vogel. Ko smo prispeli v Bohinj, kjer smo se namestili v sobe, smo se preoblekli in odšli na smučišče. Tu smo se, glede na naše smučarsko predznanje, razdelili v tri skupine. Imeli smo srečo, da je bilo vreme lepo, zaradi česar je bilo smučanje v še večji užitek. Po nekaj urah učenja in padcev na belih strminah, smo zaključili s smučanjem in se z gondolo odpeljali nazaj v dolino. V večernih urah je sledilo predavanje v prijetnem ambientu, in sicer  o varnem smučanju in tehnikah smučanja. Po predavanju je sledila odlična večerja. Vsak dan bomo poročali o našem projektnem tednu, nekaj utrinkov s prvega dne pa je na fotografijah spodaj.

Jasmina Ilar & Žan Kupljenik

2012 02 13 13 36 20 (large)DSC 0199 (large)DSC 0197 (large)


PROJEKTNI TEDEN NA VOGLU: Drugi dan (14.feb.2012)

Po zajtrku smo se kar se da hitro oblekli v smučarska oblačila in se zbrali na dvorišču hostla. S ski busom smo se odpeljali novim smučarskim dogodivščinam naproti. Spet smo imeli srečo z vremenom, kajti na smučišču nas je že čakalo sonce. Ponovno smo bili razdeljeni v skupine. Danes je bilo nekoliko več padcev kot včeraj, a smo kljub temu odnesli brez poškodb. Seveda pa to ne pomeni, da nismo napredovali, nasprotno, danes smo delali v formacijah in popravljali tehniko. Po napornem smučarskem dopoldnevu smo imeli okusno kosilo na smučišču. Sledili sta še slabi dve uri smučanja, nato pa smo se z gondolo vrnili v dolino. Po prihodu v hostel smo se preoblekli, se preobuli ter se peš odpravili do drsališča. Tam smo najprej prosto drsali, nato smo se učili ustavljanja, pravilnega drsanja in limonc naprej in nazaj. Vrhunec so bile tri hokejske tekme. V drsanju in hokejskih tekmah smo neznanansko uživali, saj nimamo velikokrat priložnosti stati na drsalkah. Po vrnitvi in večerji pa nas je čakal še zabavni večer ob analiziranju posnetkov našega smučanja in gledanju tekme lige prvakov. Od dneva smo odnesli več, kot smo pričakovali. Nekaj utrinkov današnjega dneva pa je na slikah spodaj.

IMG 6961 (large)DSC 0201 (large)DSC 0209 (large)DSC 0298 (large)IMG 6949 (large)

PROJEKTNI TEDEN NA VOGLU: Tretji dan (15.2.2012)

Po zajtrku smo odšli na smučišče. Žal je pihal močan veter, ki nam je onemogočil prijetno smuko. Ker sta bili odprti le dve žičnici, smo zaradi gneče na smučišču smučanje predčasno zaključili. Po kosilu smo se odpeljali v dolino. Namesto popoldanskega smučanja smo ta čas izkoristili za druge aktivnosti. Na izbiro smo imeli tri možnosti, in sicer pohod okoli Bohinjskega jezera, drsanje ali plavanje. Za prvo možnost nihče ni pokazal zanimanja, zato smo se z avtobusom odpeljali v Bohinjsko Bistrico. Prva skupina je odšla v Vodni park Bohinj, druga skupina pa na drsališče, kjer smo odigrali nekaj hokejskih tekem.  Po večerji smo imeli predavanje o pripravi in maži smuči. Nekaj utrinkov današnjega dne si lahko ogledate na slikah spodaj.

2012 02 15 10 15 28 (large)2012 02 15 10 15 56 (large)DSC 0346 (large)DSC 0349 (large)DSC 0365 (large)DSC 0387 (large)


PROJEKTNI TEDEN NA VOGLU: Zadnji dan (16. 2. 2012)

Zadnji dan smo se po zajtrku z gondolo ponovno odpeljali na smučišče. Na srečo je bilo danes vreme lepo, zato smo lahko izvedli raftanje na snegu, ki smo ga morali zaradi slabega vremena prestaviti. Po nekaj spustih smo izvedli tekmovanje med T1a in T1C. Za nekaj metrov je zmagal T1a. Po kosilu smo malo smučali, temu pa je sledila smučarska oz. bordarska veleslalomska tekma. Proga je bila primerna tako za začetnike, kot za tiste z nekaj več smučarskega znanja. Med fanti je prvo mesto zasedel Jakob Bevc iz T1c, pri dekletih Manja Petkovič iz T1a, med borderji pa je v cilj najhitreje prišla Maruša Strmec iz T1c. Po končani tekmi, smo odšli v hostel in se pripravili na odhod. Sledilo je še sklepno dejanje, in sicer podelitev nagrad najboljšim, ter tistim, ki so s svojim delom pripomogli, da je projektni teden tako dobro uspel. Projektni teden je prehitro minil, saj smo prav vsi uživali, k čemur je svoje prispevalo prijetno vzdušje in ambient. Na koncu se želimo zahvaliti koordinatorjem agencije Cooltura, osebju hostla za njihovo ustrežljivost ter profesorjem Ivici Tomiću, Albertu Zorku, Kristijanu Turku ter Bojanu Jakliču za njihovo potrpežljivost in odlično organizacijo. Nekaj utrinkov današnjega dne si lahko ogledate na slikah spodaj.

DSC 0473 (large)DSC 0489 (large)DSC 0815 (large)IMG 0332 (large)IMG 0337 (large)