Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

30. september 2011

Razkriti obrazi rasizma

V petek, 30. septembra, smo si dijaki T2A in spremljevalki ogledali razstavo Razkriti obrazi rasizma, ki je nastala pod okriljem Amnesty International.
V Narodni galeriji v Ljubljani so razstavljeni plakati, ki so zmagali na natečaju  (med njimi dva naša) v lanskem šolskem letu. 
Razdelili smo se v tri skupine, od tega je dve vodila Angležinja Amy Skinner, sicer aktivistka te organizacije, ena pa je potekala pod vodstvom slovenske vodičke. Sprehodili smo se med plakati in se pogovarjali o najrazličnejših oblikah rasizma in rasne nestrpnosti na vseh področjih življenja. Dijaki so aktivno sodelovali in pokazali zgledno mero znanja iz zgodovine, sociologije in angleščine. 
Najbolj jih je pritegnil plakat, ki ga je naredil nek francoski dijak in predstavlja francosko nogometno moštvo, ki je skoraj v celoti sestavljeno iz temnopoltih igralcev. 
Na koncu smo ugotovili, da vsi plakati, ne glede na to, kje so nastali, nosijo močna sporočila proti rasnim diskriminacijam in etničnim nestrpnostim.

Zapisala:
M. Pogačnik