Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

14. december 2011

Projektni teden računalničarjev

V času od 5. 12. 2011 do 9. 12. 2011 smo se dijaki programa tehnik računalništva R2a in R2b udeležili projektnega tedna v domu Radenci ob Kolpi. V ponedeljek smo odšli ob 7.30 iz Novega mesta.  Z avtobusom smo se peljali mimo Dolenjskih Toplic, Črnomlja, Kanižarice do Gornjih Radencev  1a. Pot nas je zelo utrudila, zato smo pojedli malico. Nato so nas razporedili po sobah, kjer smo se med tednom zelo dobro počutili. Po nastanitvi v sobah  smo odšli na pohod do Velike in Male stene. Od tam smo imeli zelo lep razgled na Poljansko dolino in reko Kolpo. 
V torek zjutraj smo se odpravili na pohod proti Staremu trgu. Tam smo si ogledali cerkev, se malo odpočili in pojedli malico. Nato smo se odpravili dalje po poti in se ustavili v manjši trgovini, kjer smo se dijaki malo posladkali. Kmalu smo se morali vrniti proti domu, saj so nas čakale že druge aktivnosti.  V sredo nam je učiteljica predstavila kulturno dediščino Bele krajine. Skupaj smo si ogledali vas Radenci, kjer nam je razkazala znamenitosti kraja. 
Naslednji dan smo odšli do jame »Kobiljače«. Tam smo si ogledali kapnike. Videli smo tudi jamske kobilice, ki so bile nenavadno velike. Za malico smo si spekli hrenovke na ognju in se počasi odpravili proti domu. V prostem času smo se dijaki zaposlili s športom, nekateri pa so ta čas raje malo zadremali. Zvečer smo po skupinah pekli belokranjsko pogačo in jo skupaj pojedli pred večerno animacijo. 
Tako dijaki kot profesorji smo nestrpno čakali na petek.  Zjutraj nas je čakalo pospravljanje sob in pakiranje prtljage.  Skupaj smo se zbrali v večnamenskem prostoru, kjer smo po skupinah imeli predstavitev o kulturni dediščini. Na koncu nas je čakal samo še orientacijski tek in potem odlično kosilo, za katerega so (kot vse preostale dni) poskrbele kuharice. Ob dvanajsti uri nas je pred domom čakal avtobus. 
projektni teden rac 2011

Katja Hočevar, R2b in Rok Volaj, R2a