Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

22. september 2011

Predstava V postopku

V četrtek, 22. septembra 2011, smo si dijaki drugih letnikov tehniške gimnazije ogledali alternativno predstavo v Anton Podbevšek Teatru. 
V postopku je bila ena izmed tistih predstav, ki si jih ne ogledaš pogosto v življenju. Vanjo se sicer ni bilo težko vživeti, vendar pa je marsikaterega gledalca/gledalko v večjem delu zbegala, ker se prizori vseskozi ponavljajo v najrazličnejših kombinacijah. Smisel predstave ni v premočrtnem dogajanju in vsebini sami, temveč v ponavljajočih vzorcih obnašanja. Le na tak način lahko razložimo zgodbo oz. vsebino predstave, ki se osredotoča na nesmiselnost življenjskih situacij (npr. prizor, ko glavni junak pride na razgovor za službo), na dolgočasnost, klišejskost življenja ter hkrati anksioznost, ki te lahko pahne na rob pameti.
V monotonosti ponavljajočih obrazcev je vrhunec predstave na koncu, ko s stropa pade nekaj papirjev, kar še poudari zbirokratizirane, papirnate odnose med ljudmi.


Napisal:
Tadej Pečar, T2A