Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

17. april 2012

Predavanje "Kako daleč je Silicijeva dolina?"

Predavanje "Kako daleč je Silicijeva dolina?" bo vodil Andraž Tori, uspešen računalničar, ki je razvil orodje Odprti kop.
Predavanje bo potekalo v četrtek, 19. aprila 2012, ob 16. uri v veliki predavalnici (251) Šolskega centra Novo mesto.


Kdo je Andraž Tori?

Andraž Tori je računalniški entuziast, inovator in podjetnik. Bil je soustanovitelj ljubljanske multimedijskega centra Kiberpipa, ki od leta 2001 aktivno oblikuje odprto informacijsko družbo v Sloveniji. Nagrajen na mednarodni računalniški olimpijadi je prvič dobil priložnost nabiranja izkušenj v Silicijevi dolini - kamor so na poletne prakse odhajali številni obetavni, zdaj pa uveljavljeni slovenski strokovnjaki.
Andraža Torija so zanimali tudi mediji: 5 let je vodil in urejal oddajo Resnična resničnost, na Televiziji Slovenija pa je razvil tudi orodje Odprti kop, ki televizijske oddaje opremi z besedilom in jih tako naredi prijazne iskanju in citiranju. Razvoj Odprtega kopa in kasneje še orodja za samodejno bogatenje blogov, je vodilo v ustanovitev podjetja Zemanta.
Prvi večji uspeh Zemante je bila zmaga na londonskem start-up tekmovanju Seedcamp, kjer je podjetje prvič prepričalo investitorje in prejelo dragocen tvegan kapital. Podjetje ima zdaj sedeža v Ljubljani in New Yorku.

Predavanje organizira »Klub nadarjenih dijakov ŠC Novo mesto« in naravoslovni aktiv SEŠTG.