Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

2. januar 2012

Poročilo s strokovne ekskurzije v Adrii – mobil Novo mesto

V četrtek, 1. decembra 2011 smo si dijaki razredov ER4c in E4a ogledali podjetje Adria mobil iz Novega mesta. 
Podjetje, v katerem izdelujejo bivalne prikolice, mobilne hišice ter avtodome, se nahaja ob obvoznici v Češči vasi, kamor so se v novo stavbo preselili leta 2005. 

Začetki Adrie mobil, segajo v leto 1965, ko je v Novem mestu nastala prva počitniška prikolica. Danes Adria mobil izvozi preko 98 odstotkov proizvedenih izdelkov. Z lastnim znanjem in bogatimi izkušnjami razvija izdelke za aktivno preživljanje prostega časa. Široka paleta bivalnih enot, kakovost produktov ter prilagajanje produktov potrebam trga predstavljajo prednost podjetja in blagovne znamke Adria, ki sodi med tri največje proizvajalce v Evropi. 
Ob našem obisku nas je sprejela ga. Nina Bančov iz Službe za stike z javnostjo, nato pa nam je g. Franci Štupar, direktor Službe za kakovost, predstavil zgodovino in razvoj podjetja ter nas skupaj s kolegom popeljal po proizvodnji. Ogledali smo si skladiščne prostore, pripravo polizdelkov ter na koncu še izdelavo bivalnih prikolic in avtodomov. Na koncu pa smo si od blizu ogledali še oba izdelana produkta.
Obisk nam je minil zelo hitro. Ob odhodu iz tovarne smo se zamislil, kako bomo tudi mi kmalu iskalci zaposlitve, in bi radi delali v tako moderni tovarni.

Zapisal : Marko Simčič, ER4c