Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

7. marec 2012

Obisk Mravljic iz vrtca Pedenjped

V ponedeljek, 5. marca 2012, so nas obiskali otroci iz vrtca Pedenjped. Ob prihodu je vsakega izmed njih pozdravil ravnatelj in mu podaril čokoladico, nato pa so se nam pridružili pri uri geografije. Skupaj z medvedom Lovrom smo potovali in raziskovali Slovenijo. Sprva so bili malo prestrašeni, potem pa so se posladkali in se tako tudi sprostili. Za začetek smo poslušali pesem Sapramišja sreča, profesorica pa je povedala zgodbo o potovanju medveda Lovra po Sloveniji. Nekaj so otroci o naši državi že vedeli, nekaj pa smo jih dijaki poskušali naučiti na zabaven in zanimiv način. Znamenitosti naše države smo jim prikazali predvsem z ilustriranim otroškim zemljevidom, ki slikovito prikazuje značilnosti slovenskih pokrajin, in s slikovnim gradivom. Gašper pa nam je pokazal, kako se kleklja, izdeluje idrijsko čipko. Tudi otroci so poskusili klekljati, vendar se jim je to zdelo pretežko.

DSC 0384  DSC 0376 2  DSC 0397 2  DSC 0395 2  DSC 0363 2

Na zemljevidu smo skupaj poiskali Novo mesto, nato pa še glavno mesto naše države, Ljubljano.  Na koncu so si ogledali še športno dvorano in četrtfinalno tekmovanje v odbojki, ki je potekalo ravno v času njihovega obiska.  
Vzgojiteljicama Maji in Metodi se zahvaljujemo, da so si vzeli čas in nas obiskali, ter upamo, da so se otroci imeli lepo in da so se kaj novega naučili.
Jasmina Ilar, T1a
foto: Žan Kupljenik, T1a