Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

13. februar 2012

Košarkarji z lahkoto v finale

V ponedeljek, 13. februarja, se je v novomeški dvorani Leona Štuklja odvil eden izmed štirih polfinalnih turnirjev državnega šolskega prvenstva v košarki za dijake. Odigrana je bila le ena tekma, ker je Gimnazija Škofja Loka odpovedala sodelovanje. Pomerili sta se domača ekipa Srednje elektro šole in tehniške Gimnazije Novo mesto ter ESIC - Gimnazija Kranj.

Zaradi drugačnih pravil v državnem tekmovanju sta ekipi odigrali 2 polčasa po 15 minut. Takoj na začetku tekme je domača ekipa povedla z 8:0 v 3. minuti in 15:0 v 5. minuti tekme. V naslednjih 4 minutah so Kranjčani dosegli delni izid 7:0, a so takoj zatem domačini stopili na plin in postavili rezultat prvega polčasa 25:13.
V drugem polčasu sta se ekipi povsem sprostili in prikazali igro z manj napakami in več lepimi akcijami. Novomeščani so tekmo mirno peljali do konca in zmagali s 24 točkami razlike.

Na finalnem turnirju četverice se bodo naši pomerili z Gimnazijo Bežigrad, Gimnazijo Šentvid in s Srednjo ekonomsko šolo Celje.

Končni rezultat: SEŠTG : Gim. Kranj (51:27).
Strelci:

SEŠTG: Janc 4, Zatežič 6 (1 T), Bratož 14 (2 T), Mežan 10, Fifolt 13, Špehar 4;

ESIC Kranj – gimnazija: Bertoncelj 2, Bolka 2, Bizjak 14 (2), Vršnik 5, Kuralt 2, Smolič 2

 

Jure Bartol, T4b


kosarka febkošarkarji polfinalekosarka bratoz