Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

26. marec 2012

Košarkarji v polfinalu ŠKL

V ponedeljek, 19. marca,  so se košarkarji ŠC Novo mesto pomerili s Šolskim centrom Velenje v povratni tekmi četrtfinala ŠKL-ja. Po zmagi na prvi tekmi so domačini veljali za favorite.

Tekma je minila v zelo mirnem vzdušju dvorane Leona Štuklja. Domači so povedli takoj na začetku, a se kmalu umirili in dopustili gostom, da se približajo. Prva četrtina se je končala z izidom 18:15. V drugi četrtini sta ekipi nadaljevali v podobnem ritmu in ostali skupaj. Prvi polčas se je končal s sedmimi točkami prednosti za Dolenjce (32:25). Po nastopu akrobatske skupine Leteči norci so domačini dobili nekaj več zagona in stvari vzeli v svoje roke. Igrali so hitro v napadu ter čvrsto v obrambi. Zagnanost se je obrestovala. Pred zadnjo četrtino so imeli že 17 točk prednosti (52:35). V zadnjem delu tekme so zaigrali mlajši člani ekipe Novomeščanov in pokazali, da obstaja velik razkorak v kvaliteti med njimi in starejšimi vrstniki. Toda kljub vsemu so pokazali veliko borbenosti in se uspešno kosali z nasprotnikom. Tekmo so mirno pripeljali do konca. Naša ekipa je dosegla novo zmago in se tako uvrstila v polfinale. Nasprotnik bo znan po žrebu.
Končni rezultat:  ŠCNM - ŠC Velenje  69 : 57.

Jure Bartol, T4a

 kosarka okt2011