Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

10. april 2012

20. državno srečanje elektro in 2. državno srečanje računalniških šol Slovenije 2012

V petek, 30.3.2012 je potekalo 20. državno srečanje elektro in 2. državno srečanje računalniških šol Slovenije. Potekalo je na Šolskem centru v Velenju v prostorih Medpodjetniškega izobraževalnega centra. Srečanje je potekalo v 4 kategorijah, od tega smo se dijaki Šolskega centa Novo mesto udeležili vseh kategorij ; elektrikarji, elektrotehniki, računalnikarji in računalniški tehniki.

Dijaka Blaž Novak in Primož Brulc iz oddelka ER3e sta zastopala kategorijo ELEKTRIKARJEV, ti pa so se ukvarjali z elektrifikacijo vikenda s fotonapetostnim sistemom.

Dijaki oddelka RE4c, Žan Skoporc, Žiga Marolt in Matej Gašperič, so se udeležili kategorije RAČUNALNIŠKI TEHNIK, kjer so odkrivali napake v strojni opremi, nastavljali omrežje ter izdelovali spletno aplikacijo.

V kategoriji RAČUNALNIKAR, pa sta se pomerila z dijaki ostalih šol dijaka Darko Faflek in Uroš Benkič iz oddelka RE3e. Sestavljala sta računalnik in nameščala programsko opremo, ter povezala računalnike v  omrežje z omrežnim tiskalnikom.

Srečanje se je začelo z velikim pozdravom vseh udeležencev. Nato se je začel glavni del, ko smo tekmovali najprej v praktičnem delu, ki je potekalo od 9h do 12h. Nato je sledil 30 minutni premor, zatem pa smo bili poklicani na zagovor, kjer smo nalogo zagovarjali. Ko je bilo zagovorov  konec, je sledilo kosilo, po kosilu pa so potekale delavnice, na katero smo se prijavili ob prihodu. Na voljo smo imeli naslednje delavnice: predstavitev Apple-a, predstavitev nizkonapetostne stikalne tehnike firme Eaton in ogled Velenjskega jezera. Po končanih delavnicah je sledila razglasitev rezultatov in podelitev nagrad.

Ekipa ELEKTROTEHNIKOV je zasedla 10. mesto, ekipa ELEKTRIKARJEV 5. mesto, ekipa RAČUNALNIŠKIH TEHNIKOV 2. mesto in ekipa RAČUNALNIKARJEV pa 5. mesto, skupno pa smo zasedli 4. mesto med trinajstimi udeleženimi šolami.

 

Zapisala ;   Dušan Žagar in Žan Skoporc, oba ER4c

velenje1