Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

8. april 2011

Štefan David prejel nagrado Mestne občine Novo mesto

' Za pomemben prispevek k razvoju srednje, višje in visokošolskega izobraževanja v Novem mestu.'

Štefan David, univerzitetni diplomirani inženir strojništva, z nazivom svetnik, je na Šolskem centru Novo mesto zaposlen od 1. septembra 1980, vodi pa ga od leta 1992. Zelo uspešno deluje na področju razvoja srednje, višje in visokošolskega strokovnega izobraževanja.

Posebej pomemben je njegov prispevek k razvoju višjih strokovnih šol. Vodil je razvoj 1. programa višje strokovne šole v RS (strojništvo) in ga uspešno uveljavil v praksi, saj je bil v. d. ravnatelja višje strokovne šole. Kasneje je sodeloval pri razvoju višješolskega programa kumunala, zdaj varstvo okolja in komunale, elektronike, logističnega inženirstva in sedaj še posebej pri aktivnostih za vpis v program kozmetika. Izredno pozornost namenja tudi izvajanju programov za odrasle.

Štefan David izredno uspešno sodeluje z velikimi gospodarskimi družbami na Dolenjskem ter obrtniki. Predvsem pa je zaslužen za zagotavljanje sodobne opreme in učne tehnologije.

Prav njegove so zasluge pri izgradnji in opremljanju delavnic, izgradnji Športne dvorane Leona Štuklja, zunanjih igrišč in atletske steze, ureditvi prostorov za tehniško gimnazijo, razvoju informatizacije in računalniški podpori pouka itd.

Štefan David je tudi ugleden in spoštovan občan Novega mesta. Dvakrat je bil izvoljen za svetnika v občinskem svetu Mestne občine Novo mesto, predsedoval je tudi Odboru za družbene dejavnosti.

Je član in ustanovni član mednarodne humanitarne organizacije Lions klub Novo mesto.

Društvo Ravnatelj mu je iz spoštovanja do njegovega ravnateljskega dela za dosežke na področju vodenja Šolskega centra Novo mesto podelilo naziv PRIMUS zaslužni ravnatelj, prejel pa je tudi nagrado Republike Slovenije na področju šolstva za leto 2009, in sicer za posebno uspešno vzgojno-izobraževalno, inovacijsko in organizacijsko delo v srednjem šolstvu.

Novo mesto, 7. april 2011

dd