Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

1. julij 2011

Poletna šola 2011

V času od 27. do 30. junija 2011 smo na SEŠTG izvedli Poletni šoli elektrotehnike in računalništva. 
Poletne šole elektrotehnike se je udeležilo 15 učencev, ki so imeli za cilj izdelati snemalnik in predvajalnik zvoka. V prvih dveh dneh so učenci spoznali materiale in njihovo uporabo v elektrotehniki. Nadaljevali so s spoznavanjem elementov, ki so jih vgradili v vezje. Preizkusili so se v risanju enostavnih vezij s pomočjo računalnika, spoznali nekaj osnov merjenja električne napetosti in toka ter pravila za varno delo z električnim tokom. Preden so pričeli z izdelavo naprave pa smo jim predstavili in opisali električno vezje ter osnove veščine spajkanja. Za konec pa so vsi učenci uspešno izdelali svojo napravo.
Poletna šola iz področja računalništva je bila organizirana na temo izdelava in urejanje lastne spletne strani s sistemom Joomla! ter izdelava preproste računalniške igre s programom Scratch.
Sodelovalo je 15 učencev od 4. do 9. razreda. Svoje predstavitve so objavili na spletni strani. V štirih dneh so se skozi enostavne naloge, s pomočjo mentorjev učenci naučili novih veščin in znanj. 

Vsi udeleženci poletne šole so ob zaključku dobili pisno pohvalo. 

poletna sola 2011

Fotografije s poletne šole: galerija