Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

18. marec 2011

Košarkarji SEŠTG državni prvaki

Dvorana Leona Štuklja v Novem mestu je 18. marca 2011 gostila najboljše štiri srednješolske košarkarske ekipe v Sloveniji, ki so se pomerile na zaključnem turnirju finala državnega prvenstva za dijake. Naslov prvakov so po letu 1998 znova osvojili košarkarji Šolskega centra Novo mesto – Srednje elektro šole in tehniške gimnazije (ŠC SEŠTG). Najboljši igralec finalnega turnirja je bil Edo Murić.

V prvi polfinalni tekmi so Novomeščani premagali Šolski center Konjice – Zreče z rezultatom 59:41, v drugem polfinalu pa je bila Gimnazija Bežigrad z 68: 51 boljša od ekipe Gimnazije Ljubljana Šentvid. Za 3. mesto sta se tako pomerili ekipi ŠC Konjice – Zreče in Gimnazija Šentvid, s trojko v zadnjih sekundah tekme pa so zmago z 68:67 slavili Ljubljančani.

Finale med domačo ekipo ŠC SEŠTG in Gimnazijo Bežigrad je pomenil obračun dveh moštev, ki sta večna rivala tudi v tekmovanju ŠKL. A tokratna tekma ni bila tako razburljiva, kot smo pričakovali. Domačini so vodili skozi celotno srečanje, imeli že ob polčasu prednost šestnajstih točk (32:16), na koncu pa je bil izid 60:43 v korist Dolenjcev. K zmagi domačih je največ točk (18) prispeval Edo Murić, Jan Osolnik jih je dosegel 16.
Naši košarkarji so tako naslov državnih srednješolskih prvakov znova osvojili po trinajstih letih, leta 1998 so naslov prvakov osvojili še z Matjažem Smodišem in Juretom Balažičem.

Končni vrstni red finalnega turnirja: 

  1. ŠC Novo mesto – SEŠTG
  2. Gimnazija Bežigrad
  3. Gimnazija Šentvid
  4. Šolski center Konjice – Zreče
 MG 0534

1. peterka:
TIMOTEJ CUK, ŽAN JERMAN, MATIC KRIVIC, EDO MURIČ, JAN ŠPAN
Najboljši igralec:      EDO MURIČ (SEŠTG)

Video posnetki tekmovanja:


JW box image
JW box image
JW box image
JW box image
JW box image
JW box image
začetek 1. tekma pred 2. tekmo 2. tekma otvoritev norci
JW box image
JW box image
JW box image
JW box image
JW box image

pred 3. tekmo 3. tekma pred 4. tekmo 4. tekma zaključek



finale kosarka