Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

20. februar 2011

Čefurji raus

V sredo 16.2.2011, si je 12 oddelkov Srednje elektro šole in tehniške gimnazije ogledalo monokomedijo Čefurji raus, v izvedbi znanega slovenskega igralca Aleksandara Rajakovića - Saleta. Predstava, ki smo si jo ogledali v KC Janeza Trdine v Novem mestu, je trajala približno 90 minut. Kljub temu pa je čas minil hitro. Predstava je nastala po istoimenskem romanu Gorana Vojnovića, ki opisuje problematiko t. i. čefurjev v Sloveniji. Govori o tem, kako dojemajo Slovenijo in Slovence, kako nanje gledajo Slovenci, s katerimi težavami se soočajo v svojem vsakdanjem življenju (v šoli, v službi, na igrišču, v družini …).Predstava je prav tako kot knjiga zelo zanimiva. Obenem pa se lahko mislim v knjigi (ali v predstavi) nasmejiš do solz in zamisliš, kako težko življenje imajo čefurji, čeprav na prvi pogled ne izgleda tako.
Branje knjige ali pa ogled predstave priporočam vsem. Priporočljivo pa je vsaj minimalno poznavanje oz. razumevanje srbohrvaškega jezika.

Marko Simčič, ER3C