Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Sodelovanje z okoljem

Srednja elektro šola in tehniška gimnazija zgledno sodeluje s podjetji, inštitucijami in posamezniki iz cele Slovenije.

Za dijake organiziramo različna predavanja. Obiščejo nas predavatelji s tehniških fakultet, iz podjetij Telekom in Microsoft Slovenija, pogosti so tudi obiski v dolenjskih in belokranjskih podjetjih: Revoz, Krka, Adria mobil, Iskra Semič, Danfoss Črnomelj ter še drugimi v slovenskem prostoru: Iskratel, Iskra Emeco ter Le tehnika iz Kranja, RTV Slovenija, ETI Izlake, TE Šoštanj itd.

Vsako leto obiščemo več muzejev: Belokranjski muzej v Metliki, Muzej premogovništva v Velenju, Muzej vojaške zgodovine na Pivki, Tehniške muzeje na Bistri, Zagrebu in Munchnu.
Našemu povabilu pa se odzovejo tudi predstavniki drugih podjetji, kot so: Schenider Electric, Siemens, Urmet, Rittal…

V letu 2009 nas je ponovno obiskal tudi dr. Anton Mavretič, NASIN raziskovalec in predavatelj na bostonski univerzi. V letu 2010 smo gostili tudi ugledno klimatologinjo dr. Lučko Kajfež Bogataj, ki je tudi dobitnica Nobelove nagrade za mir. V šol. letu 2010/11 smo gostili tudi prof. dr. Ika Burgarja, ki je predaval o praktični uporabi znanja fizike, gostili smo tudi uspešnega podjetnika Andraža Torija iz podjetja Zemanta in bivšega dijaka Andraža Žagarja, ki je predstavil delo in življenje na Japonskem.

Vsako leto sodelujemo z Lokalno akcijsko skupino za preprečevanje zasvojenosti Novo mesto ter Zavodom za inovativno izobraževanje o varni vožnji Vozim iz Celja. Naša šola je vključena v evropski projekt droge European Action on Drugs (EAD).  

Že več let pa sodelujemo s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter policijo, kjer želimo z različnimi preventivnimi dejavnostmi preprečevati prometne nesreče in nasilje med mladostniki. Z aktivnim sodelovanjem dijakov želimo pereč problem pri njih še bolj ozavestiti. 

Vsako leto v sodelovanju s šolsko knjižnico organiziramo tudi srečanja s književniki in se z njimi pogovarjamo o njihovih delih in literarnem ustvarjanju. Doslej so se povabilu odzvali Goran Vojnović, Miha Mazzini, Igor Karlovšek, Marinka Fritz Kunc, Desa Muck, Andrej Blatnik, Janja Vidmar, Milan Dekleva, Slavko Pregl; pri nas pa so gostovale tudi Bukvožerske debate z Martino Peštaj in Boštjanom Gorencem — Pižamo. V šol. letu 2010/11 smo gostili tudi pisatelja Tadeja Goloba in vsestranskega ustvarjalca Ferija Lainščka. Pogovore z literarnimi ustvarjalci vodijo dijaki tehniške gimnazije, pogovore pa popestrimo z glasbenimi točkami.