Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Foto: Nagradna ekskurzija Italija 2015

Že štirinajstič zapovrstjo smo najuspešnejše dijake nagradili z ekskurzijo v Italijo, tokrat v Verono in Movieland.

Na Srednji elektro šoli in tehniški gimnaziji je veliko nadarjenih, pridnih, vzornih in športnih dijakov, ki se iz dneva v dan trudijo doseči svoje cilje in pričakovanja. Za dosego tega je potrebno vložiti veliko dela, truda in predvsem volje. Samo na tak način in z veliko odrekanji lahko dosežeš to, kar hočeš doseči. Dijaki s svojimi dosežki zastopamo tudi šolo. Naše dosežke na različnih področjih šola ceni in jih tudi primerno nagradi, na tak način da svojim dijakom še dodatni zagon, da z dobrim delom nadaljujejo, saj vidijo, da okolica njihov trud ceni in podpira.

Tako so tudi letos tako 13 let poprej na naši šoli organizirali nagradno ekskurzijo za dijake, ki so se v šolskem letu 2014/15 najbolj izkazali na različnih področjih. Vse brihtne in pridne glave smo se tako zbrale na zgodnje petkovo jutro pred Šolskim centrom. Pot nas je vodila skozi pestro in raznoliko slovensko pokrajino ter zanimivo Padsko nižino Italije do starega rimskega mesta Verone. Že na sami poti smo lahko opazili lepoto in pestrost pokrajine, ki nas obdaja. Sproti nas je tudi vodička podkrepila s številnimi pomembnimi informacijami, ki bogatijo našo splošno izobrazbo. Verona leži v severni Italiji in je glavno mesto Veronske pokrajine v deželi Benečiji, skozi njo pa teče reka Adiža. Mesto ima urbano zgradbo in arhitekturo, zato je dobilo status svetovne dediščine UNESCO. Ima že zelo dolgo in zanimivo zgodovino, saj je bila Verona Evgansko mesto že 550 pr. n. št., okoli 300 pr. n. št. pa je prišla pod rimsko oblast. Ta civilizacija je v mestu pustila največji pečat, ki privablja turiste iz vsega sveta. Ob prihodu smo se prvič sprehodili do veronske arene, ki se nahaja na največjem trgu Piazza Bra in je bila zgrajena v prvem stoletju pred našim štetjem. Nato nas je pot vodila po ulici Giuseppa Mazinia do trga Pizza delle Erbe, kjer je zanimiva mestna tržnica, veliko lokalov, reprezentančne palače ter vodnjak imenovan Madona Verona. Za vogalom nas je že čakal znameniti Italijanki pesnik Dante Alighieri, katerega veličina obogati celoten trg. Naš vodeni ogled smo končali z ogledom znamenitega Julijinega balkona, kjer se je pred mnogimi leti vnela ljubezen med Romeo in Julijo iz sprtih družin. Pod znamenitim balkonom stoji še znameniti Julijin kip, katerega se marsikateri dotakne ali pa v njegovi bližini pusti ljubezensko sporočilo. S tem se je končal naš vodeni ogled ter imeli smo čas, da se še sami malo sprehodimo po ulicah ter si ogledamo znamenitosti in se posladkamo s sladoledom ali kakšno drugo dobroto. Naš turistični sprehod po Verone se je tukaj zaključil in polni novih in zanimivih informacij smo se odpeljali proti Gardskem jezeru, ob katerem leži Movieland. To je zabaviščni park doživetij, povezanih s številnimi filmi. S pomočjo različnih aparatur se lahko znajdeš v različnih situacijah iz filmov, ki ti omogočajo še bolj doživeto in zanimivo predstavitev določenega filma. Potepanje po tem je v nas prebudilo adrenalinska in otroška občutja, tako da smo se vsi zelo zabavali. V zabaviščnem središču smo ostali do zgodnjih večernih ur, nato pa se polni novih znanj in doživetij odpeljali proti Sloveniji.

Nagradna ekskurzija je bila za vsakega dijaka darilo že v trenutku, ko je izvedel, da je v množici talentiranih, pridnih, aktivnih dijakov prav on opažen in njegov dosežek priznan. Še bolje pa je bilo, ko je dočakal ta dan in ga podoživel. Meni je ekskurzija prinesla novo doživetja in sem spoznala nov delček sveta, ki ga je zaznamovala preteklost. Zabava je tudi pomemben del življenja, zato je bil tudi Movieland eden od bolj zabavnih delov, ki me je spravil v dobro voljo. Vsem organizatorjem in profesorjem bi se rada v imenu vseh izbranih zahvalila za organizacijo te zanimive, poučne ter zabavne ekskurzije, ki je popestrila dan vsakemu dijaku, ki se je je udeležil. Upam, da se bodo podobne ekskurzije izvajale še v prihodnje, saj so prava spodbuda in pohvala za vse udeležence, kot tudi za generacije, ki sledijo.

Natalija Trunkelj, T1c

IMG 5640 2015 04 24  SCNM Nagradna Ekskurzija Italija 46 2015 04 24  SCNM Nagradna Ekskurzija Italija 92 2015 04 24  SCNM Nagradna Ekskurzija Italija 96 IMG 5684 2015 04 24  SCNM Nagradna Ekskurzija Italija 216 ček  2015
foto: Tomaž Kos, R4b, in Gal Pavlin, T3a