Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Eva Sokolovič, KZ4a

Sem Eva Sokolovič in obiskujem 4. letnik Srednje zdravstvene in kemijske šole, smer kozmetični tehnik.

Navdih za poklic kozmetičnega tehnika sem dobila od svoje sestrične, ki ima tudi svoj kozmetični salon. Z njeno spodbudo sem imela že v  osnovni šoli željo, da bom lahko nekoč opravljala tako srčen poklic. 

Program je zanimiv, saj vsebuje veliko strokovno-praktičnih ter teoretičnih podlag za nadaljnje usvajanje kozmetičnih znanj. Strokovno usposobljene profesorice se res trudijo, da nam omogočijo predati vse znanje, ki ga potrebujemo za poklic kozmetičnega tehnika. Všeč mi je, da ima šola svojo »praktično hiško«, v kateri črpamo znanje za nego obraza, masažo, manikiro, pedikuro, nego telesa ... Sama imam najraje nego obraza, saj lahko vsaki stranki naredim personalizirano nego glede na njen tip in stanje kože. 

Imam tudi veliko hobijev. Doma pomagam na kmetiji, rada pa se ukvarjam s konjeništvom, kar me ne ovira pri šolanju. 

Razmere v današnjem času so težke in zaradi ukrepov moramo izvajati šolo na daljavo, kar  pomeni, da nam primanjkuje praktičnega dela s strankami, a se profesorji vseeno trudijo po najboljših močeh, da tudi preko videokonferenc praktični pouk opravljamo strokovno, kolikor se to le da. 

Hvaležna sem za znanje, ki ga pridobivam na naši šoli. Menim, da sem se v teh štirih letih naučila veliko novega in uporabnega, predvsem pa pridobila praktično znanje od strokovno podkovanih profesoric. Delo kozmetičarke je  poklic, ki ga mora kozmetična tehnica opravljati s srcem, to pa nam dajo jasno vedeti tudi  naši profesorji. 

Eva Sokolovič, KZ4a
Eva Sokolovič