Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Žiga Dobravc - radiološki inženir, bobnar pri El Kachon in Tretji kanu

Prag Šolskega centra Novo mesto sem kot dijak prestopil septembra leta 2005. Vpisal sem se na Srednjo zdravstveno in kemijsko šolo, v program Tehnik zdravstvene nege, za katerega sem se odločil po obisku informativnega dne za bodoče srednješolce. 

 

V štirih letih izobraževanja smo s sošolci v teoriji in praksi spoznali, kako poteka delo osrednjega zdravstvenega delavca, medicinske sestre. Predmetnik je poleg splošnih predmetov zajemal več predmetov oz. sklopov zdravstvene nege, anatomije in fiziologije, osnov patologije in kirurgije ter drugih spremljajočih predmetov, pomembnih za delo v zdravstvu. V času šolanja smo imeli dovolj praktičnega pouka – prvi dve leti v šoli, naslednji dve leti pa v bolnišnici in v domu starejših občanov. Na dneve, ko smo opravljali praktični pouk, me vežejo lepi spomini in večkrat se spomnim raznih prigod, ko smo v bolnišnici opravljali delo na oddelkih pod nadzorom profesoric in osebja. 

 

Poleg pouka in prakse smo si dijaki popestrili šolske dni ob kulturnih in športnih dnevih, projektih prostovoljnega dela, z različnimi tekmovanji iz znanja in na šolskih izletih. S sošolci in prijatelji sosednjih razredov smo ustanovili šolski bend, s katerim smo nastopali na kulturnih prireditvah in različnih dogodkih v okviru šole. Pri vseh projektih so nam ob strani stali profesorji, ki so nas usmerjali in nam pomagali, da smo se imeli lepo. Dogajalo se je veliko in res nam ni bilo nikoli dolgčas. 

 

Po končani srednji šoli sem se zadovoljen in z željo, da ostanem v zdravstvu, vpisal na Zdravstveno fakulteto v Ljubljani. Izbral sem študij Radiološke tehnologije, kjer sem se šolal nadaljnja tri leta. Danes opravljam delo radiološkega inženirja v Splošni bolnišnici Novo mesto, na radiološkem oddelku. Skoraj vsakodnevno srečujem nekdanje profesorje, mentorje novim dijakom, ki bodo kmalu lahko postali moji sodelavci.

 

Na srednješolske dni in srednjo zdravstveno šolo v Novem mestu imam lepe spomine. Če bi se danes še enkrat odločal o izbiri šolanja, bi se odločil enako kot takrat.

 

Žiga Dobravc

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=euAZgcPilmo

https://www.youtube.com/watch?v=xnwbZSn-GBg

  Žiga Dobravc  Žiga Dobravc1