Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Polona Zaletelj - diplomirana medicinska sestra, inštrumentarka, operacijska medicinska sestra

Moja poklicna pot se je začela pred 18. leti. Odločitev, da se vpišem na Srednjo zdravstveno in kemijsko šolo ni bila težka, saj me je že med osnovno šolo spremljala močna želja pomagati ljudem. Poleg vsega pa me je vodila še misel, da po končani srednji šoli pridobim poklic, ki ga lahko opravljam.

 

Na zdravstveno šolo me vežejo lepi spomini, najbolj pa mi je v spominu ostal čas, ko smo znanje, pridobljeno na kabinetnih vajah, prenesli v prakso v tretjem letniku v Splošni bolnišnici Novo mesto. Takrat smo imeli tudi prvič neposreden stik z bolnikom. Občutek, da si del zdravstvenega tima in da daš svoj prispevek k negi, je bil neprecenljiv.

 

Profesorice so bile zahtevne, a so imele veliko mero razumevanja in empatije. Zelo so se trudile svoje bogato znanje predati dijakom, za kar sem jim zelo hvaležna.

 

Po končani zdravstveni šoli sem študij nadaljevala na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani, smer zdravstvena nega. Med študijem se mi je ponudila priložnost pomagati v operacijski dvorani. Takrat sem bolj podrobno spoznala delo operacijske medicinske sestre (inštrumentarke) in kar hitro ugotovila, da je to poklic, ki mi je pisan na kožo. Delo operacijske medicinske sestre opravljam že 11. leto.

 

Če si odgovoren, natančen, skrben, imaš delovne navade, čut do sočloveka in se držiš vodila »ne stori drugemu, česar ne želiš, da bi storili tebi,« potem si na pravi poti.

Srečno.

 

Polona Zaletelj