Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Jernej Žagar - tehnik zdravstvene nege na otroškem oddelku

Po osnovni šoli sem se vpisal na srednjo zdravstveno šolo, saj sem želel delati v zdravstvu, pomagati ljudem in jim stati ob strani v bolezni ali težkih trenutkih.

Na srednjo šolo me vežejo lepi spomini, ki so povezani s sošolci, učitelji in seveda z vsemi prireditvami, na katerih sem nastopil in kalil svoje pevske sposobnosti. Glasba je bila moja spremljevalka že od nekdaj in še danes uživam v petju opernih arij.

Po končani srednji zdravstveni šoli sem študiral petje na visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Mannheimu. Zaradi ljubezni do mojega prvega poklica – tehnika zdravstvene nege, pa delno tudi zaradi domotožja, sem se vrnil domov in se zaposlil na otroškem oddelku SB NM. Petje me še vedno spremlja, a žal moram zaradi izmenskega dela včasih odpovedati kakšen nastop.

Srednja zdravstvena šola mi je dala vse potrebno znanje in izobrazbo, ki jo danes potrebujem pri svojem delu. Moje delo me izpopolnjuje in ga z veseljem opravljam.

 

Jernej Žagar

Jernej Žagar