Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Izidor Ivanović - diplomirani fizioterapevt, podjetnik - Fizioterapija Corpus

Moj velik del poti po pridobivanju znanja in novih izkušenj se je vsaj za 4 leta ustavil na Šolskem centru Novo mesto. Obiskoval sem srednjo zdravstveno šolo, smer zdravstveni tehnik.

 

To so bili lepi časi. Spomnim se, kako sem na dan odprtih vrat z velikim zanimanjem gledal in poslušal predstavitev omenjenega poklica. Zelo so me pritegnili želja pomagati bolnim ali poškodovanim ljudem in seveda pozitivna energija, ki jo je šola takrat oddajala in sploh ne dvomim, da je danes še bolj prisotna, saj je šolala že na tisoče dijakov raznih profilov, ki jih kot znance in prijatelje srečujem skozi življenje. Prav ponosen sem, v koliko uspešnih in priznanih strokovnjakov, mojstrov in specialistov so se razvili. Tako kot njim je tudi meni ta šola poleg znanja po učnem programu dala največ življenjskih lekcij in nasvetov, s katerimi niso čisto nič skoparile moje učiteljice in učitelji.

 

Seveda pa so me šola in življenjske situacije skozi prakso in znanje izoblikovale v človeka, ki je samostojen pri odločanju in željan novih znanj. Tako sem se po tehtnem premisleku in mnogih posvetih pri ostalih profilih v zdravstvu začel zanimati za fizioterapijo in rehabilitacijo po poškodbah, ki sem jih kot dijak vsakodnevno srečeval na praksi v Splošni bolnici Novo mesto, ki je vedno imela in ima vrhunski kader na vseh področjih.

 

Po zaključku izobraževanja na takratni Visoki šoli za zdravstvo, oddelek fizioterapija, današnji Zdravstveni fakulteti, pridobil naziv diplomirani fizioterapevt. Med različnimi delovnimi mesti, ki sem jih spoznaval kot fizioterapevt, sem se tudi za sedem let ustavil na delu v omenjeni bolnici, kjer sem pridobil in utrdil veliko znanja, pridobljenega na svoji karierni poti. V tej ustanovi sem postal ponosen na svoje delo in vse znanje, ki sem ga pridobil tako v srednji zdravstveni šoli kot kasneje na fakulteti.

 

Splošna bolnica Novo mesto in srednja zdravstvena šola na ŠC Novo mesto sta izvrstni v izobraževanju in podajanju izkušenj prav na vseh področjih. Požrtvovalnost in močno timsko delo za skupen cilj pomagati in omogočiti tako bolnim kot zdravim ljudem najboljše in najučinkovitejše zdravljenje oz. krepitev zdravja je njihov modus operandi. Ponosen sem, da sem bil lahko del takšnega tima,  ki mi je posredno dal veter v krila z željo, da svojo poklicno pot nadaljujem v zasebni fizioterapevtski praksi Fizioterapija Corpus, kjer delujem še danes.

 

Izidor Ivanović