Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Špela Kotar- podjetnica, Lepotilni salon Špela

Že od malih nog sem imela željo postati kozmetičarka in želja se mi je počasi začela uresničevati, ko je Šolski center Novo mesto prvič uvedel program kozmetični tehnik. Tako sem se vpisala in komaj čakala, da sem pričela svojo kozmetično pot.

 

Vsak predmet posebej mi je bil v izziv,v katerem sem bolj in bolj uživala. V šoli sem pridobila veliko teoretičnega znanja o pedikuri, negi obraza, telesa, manikiri … Najbolj pri srcu pa so mi bile praktične vaje. Tam sem pridobila prve ročne spretnosti, ki so mi prišle prav na praksi v kozmetičnih salonih.

 

Želja po dodatnem znanju je še bolj rasla, zato sem se odločila za nadaljevanje študija na Visoki strokovni šoli Novo mesto, kjer se je moje znanje še bolj poglobilo. V šoli smo imeli priložnost delati z vsemi kozmetičnimi aparaturami, ki jih kozmetični saloni ponujajo, kar je bila dobra iztočnica za nadaljnje delo v kozmetiki. Med šolanjem sem pridobila veliko teoretičnega in praktičnega ter znanja profesionalne komunikacije s strankami, ki ti po koncu šolanja še kako pride prav.

 

V teh dveh letih je zrasla tudi nova želja in življenjski cilj – odpreti svoj kozmetični salon. Odprtje je sledilo 2 leti po zaključeni diplomi. Želela sem si, da je kozmetični salon odraz mene, zato sem bila primorana v teh dveh letih opravljati nemalo drugih del, saj so bili finančni vložki kar visoki.

 

Sedaj sem že 3 leta ponosna lastnica Lepotilnega salona Špela, kjer izvajam vse lepotne tretmaje. Skrbim, da se stranke dobro počutijo ter se znova in znova vračajo.

 

Vem, da je bilo šolanje kozmetike tista prava izbira, saj v tem poklicu neizmerno uživam. Šola mi je dala izvrstne iztočnice znanja, ki ga nenehno nadgrajujem, saj se trendi kozmetike hitro spreminjajo. Na tem mestu bi se rada zahvalila vsem učiteljem, profesorjem, mentorjem, ki so mi s svojem znanjem, razumevanjem in podporo pomagali uresničiti mojo željo, moje sanje.

 

Špela Kotar

Špela KOTAR