Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Tjaša Sladič - dipl. inž. lab. biomed., zaposlena v medicinskem laboratoriju

Vedno sem imela željo delati v laboratoriju, zato sem tudi kolebala med laboratorijsko, farmacevtsko ter kemijsko srednjo šolo. Laboratorijska je odpadla takoj, saj si nikakor nisem (še) želela v Ljubljano, v nepoznan svet, stran od svoje družine. Odločila sem se, da grem na informativni dan na ŠC Novo mesto, in sicer na predstavitev kemijskega in farmacevtskega programa.

 

V dopoldanskem času sem najprej obiskala predstavitev programa kemijski tehnik, kjer so nam predstavili program – splošne in strokovne predmete ter laboratorij in zanimivo prikazali praktično delo. Seznanili so nas tudi z možnostmi nadaljnjega študija.

 

Ta dan, to dopoldne me je pripeljalo do takojšnje življenjske odločitve, da bo to prava smer zame in odlična odskočna deska tudi za vnaprej, saj sem že takrat vedela, da bom opravljala 5. maturitetni predmet v zadnjem letniku in si tako povečala možnost vpisa na fakulteto.

 

Naj omenim, da sem bila v osnovni šoli zelo pridna in zato bi se z lahkoto vpisala na gimnazijo, v kar me je prepričevala tudi pedagoginja. Vendar sem želela imeti po 4 letih šolanja poklic z veliko praktičnega znanja, ne pa samo naziva gimnazijski maturant. Torej neko varovalko, če bi se mi slučajno kje zalomilo pri nadaljnjem študiju. Te odločitve vsekakor ne obžalujem in bi jo znova ponovila.

 

Po štiriletnem pridobivanju teoretičnega in praktičnega znanja sem pridobila poklic in naziv kemijska tehnica. V tem času se je zgodilo marsikaj zanimivega, ostalo je ogromno lepih spominov na srednješolske dni.  Profesorji so nam predali svoje dolgoletne izkušnje in kvalitetno tako teoretična kot tudi praktična znanja ter nam vedno z veseljem priskočili na pomoč. Odlično so nas pripravili na poklicno maturo in nas z veliko znanja poslali v širni svet. Prav vsi so svoje delo opravili več kot perfektno in nas pripravili na nadaljnje življenje.

 

V zadnjem letu sem poleg poklicne mature opravila tudi 5. maturitetni predmet in se tako vpisala na FFA, študij laboratorijske biomedicine, diplomirala in se nato zaposlila v laboratoriju zdravstvenega doma. S tem se je moja velika želja izpolnila.

 

Tudi mlajši sestri sem navdušila za to šolo in obe sta bili dijakinji SZKŠ; srednja je obiskovala farmacevtski program, mlajša pa zdravstvenega. Obe sta uspešno zaključili šolo, si pridobili naziv oz. poklic in se tako zaposlili vsaka v svoji panogi.

 

Šola je na super lokaciji, ravno prav odmaknjena od centra. Ima odlične profesorje ter ostale sodelavce, ki ponujajo kvalitetno znanje, delijo svoje dolgoletne izkušnje in ti tudi z veseljem priskočijo na pomoč. Poleg tega na šoli ni nikoli dolgčas. Odvijajo se razna tekmovanja (športna, ŠKL, zgodovinsko, kemijsko ...), športni dnevi, predstave, ogledi tovarn ter strokovni izleti in ekskurzije. Če ti je kateri program SZKŠ blizu, zaupaj vase, ga izberi in verjemi, da imaš vse možnosti za nadaljnji študij.

 

Tjaša Sladič

Tjaša Sladič1  Tjaša Sladič