Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Miha Duh - študent pedagoškega magisterija , smer zgodovina, geografija

Moje ime je Miha Duh. Hodil sem v osnovno šolo Šmihel in že takrat sem želel postati učitelj. Ko sem izbiral srednjo šolo, sem se kot mnogi drugi učenci znašel pred dilemo. Oboževal sem zgodovino, moj drugi najljubši predmet pa je bila kemija. Odločal sem se torej med kemijsko srednjo šolo in splošno gimnazijo. Nazadnje sem se vpisal v srednjo kemijsko šolo, predvsem zato, da bi imel v primeru neuspeha na fakulteti že pripravljen zaposljiv poklic. 

Moji spomini na srednjo šolo so zelo lepi. V teh letih sem dozorel, spoznal sem mnoge odlične profesorje, ki so me še bolj prepričali v moji želji, da postanem učitelj. Ko je prišel čas za maturo, sem bil pred podobno dilemo kot na koncu osnovne šole. Spet sem se odločal med zgodovino in kemijo. Po informativnih dnevih na fakultetah sem se odločil, da se vpišem na filozofsko fakulteto, smer geografija in zgodovina. Pogoj za vpis je bil opravljen peti predmet iz geografije. Na šoli so mi pomagali, da sem ta predmet opravil na splošni gimnaziji. 

Danes sem vpisan v prvi letnik pedagoškega magisterija v smeri zgodovina/geografija in v dveh letih bom magistriral ter s tem izpolnil mojo željo iz osnovne šole in postal učitelj zgodovine in geografije. Izobrazba, pridobljena v srednji šoli, pa mi daje širino znanja in možnost zaposlovanja, kar mi je skozi študij dajalo samozavest in občutek varnosti.

Miha Duh
Miha Duh