Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Marko Nikolić - študent ekonomije, član skupine Žuta minuta

Moji spomini na srednjo šolo so zelo lepi, saj je del življenja, ko začneš odraščati in počasi postajaš samostojen. Spominjam se hladnih in zgodnjih jutranjih ur, hoje na avtobus, prvih simpatij, učenja v noč, kajti bil sem bolj pristaš kampanjskega učenja,  in še mnogo drugih stvari, ki sem jih doživel in občutil samo v srednji šoli.

Spomine na srednjo šolo dijakom krojijo tudi profesorji, saj dostikrat slišimo zgodbe o strogih profesorjih, ki ostanejo ljudem v spominu za celo življenje. Na srednji kemijski šoli so profesorji zelo korektni in pripravljeni pomagati vsem dijakom, šolske ure pa so bile zanimivejše prav zaradi njih.

V spominu dijakov ostanejo tudi večdnevne ekskurzije ter izleti in kemijska šola nam je ponudila kar nekaj takih trenutkov. Zelo lepi spomini me vežejo na sošolce, saj smo se kot razred zelo dobro razumeli.

Ker sem bil že v srednji šoli aktiven tako na športnem kot glasbenem področju, sem imel urnik precej poln, zato sem hvaležen vsem profesorjem za veliko mero uvidevnosti. 

Na šoli se izvajajo šolski koncerti, na katerih se lahko dijaki pokažejo v drugačni luči, kot so jih navajeni sošolci in učitelji. Tako so vsi prikriti talenti dijakov opaženi. Sam sem tudi nastopal z bendom na šolskih koncertih in ostalih prireditvah, kar nam je kot bendu dalo še večji zagon, ki ga mladi glasbeniki najbolj potrebujejo.

Mislim, da je program kemijski tehnik dobra odločitev za vse, ki jih zanimajo naravoslovne vede. Program je primeren za dijake, ki nameravajo nadaljevati s študijem ali pa se zaposliti po opravljeni maturi, kajti poklic je cenjen in iskan v kemijski in farmacevtskih industriji, ki sta v zadnjem času precej v porastu in razvoju. Veliko splošnega in strokovnega znanja sem odnesel iz srednje kemijske šole in sedaj ga nadgrajujem.

Čeprav sem za nadaljevanje svoje izobraževalne poti izbral Fakulteto za pomorstvo in promet, smer prometna tehnologija, mi je tudi znanje, ki sem  ga pridobil v srednji šoli, koristilo.

Marko Nikolić

Marko študij nadaljuje na magistrskem študiju ekonomije.

Marko Nikolič