Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Lovro Klobučar - absolvent magistrskega študija farmacije

Sem Lovro Klobučar, nekdanji dijak Srednje zdravstvene in kemijske šole v Novem mestu, smer kemijski tehnik. Za nadaljnjo pot mojega izobraževanje sem si izbral študij farmacije na Univerzi v Ljubljani. 

Mogoče se zdi malo nenavaden prehod iz kemijskega tehnika na študijsko smer farmacije, vendar farmacija vsebuje veliko predmetov kemije, še posebno v prvih 3 letih študija, zato mi je kemijsko znanje, ki sem ga pridobil v srednji šoli, bilo v veliko pomoč pri začetnem razumevanju snovi. Na fakulteti so skoraj pri vsakem predmetu prisotne praktične vaje v laboratoriju. Tu sem imel prednost pred mojimi sošolci, saj sem imel veliko predznanja, ki sem ga pridobil pri laboratorijskih vajah v srednji šoli. 

Kot srednješolec sem bil po mojem mnenju povprečen najstnik, z malo drugačnim pogledom na svet. V prostem času sem treniral atletiko, sodil atletske tekme, se družil s prijatelji, opravljal dela, ki so mi bila dodeljena doma, in včasih tudi odigral kakšno video igro.   

O profesorjih, ki so me poučevali v srednji šoli, imam dobro mnenje. Vedno so prisluhnili mojim vprašanjem in na njih poskušali čimbolj strokovno odgovoriti, kljub temu da se moja vprašanja včasih niso navezovala na snov, ki smo jo obravnavali. Ker so tudi sami opazili, da mi srednja šola ni predstavljala velikega izziva, so me spodbujali k dodatnemu delu (tekmovanja in dodatni projekti), s katerimi so zviševali mojo ambicioznost. Najbolj se jim moram zahvaliti, da so mi kot najstniku odprli oči, mi pokazali moje potenciale in predstavili smisel dodatnih znanj, ki jih lahko pridobim v življenju z dodatnim trudom. 

Lovro Klobučar 
Lovro Klobučar