Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Karin Volt - študentka kemijske tehnologije, športnica, manekenka

Sem Karin Volt, bivša dijakinja Srednje zdravstvene in kemijske šole Novo mesto, program kemijski tehnik. Moja dijaška leta so bila nepozabna. Pridobila sem veliko znanja, spoznala veliko čudovitih oseb in sklenila nova prijateljstva. Dijaška leta so za vsakogar prelomnica v življenju, zato menim, da moramo dobro premisliti, na katero srednjo šolo se vpišemo. 

Za svojo odločitev, da sem se vpisala na program kemijski tehnik, mi ni bilo nikoli žal, saj sem pridobila veliko znanja na vseh področjih, predvsem pa seveda na kemijskem. Imela sem veliko praktičnega pouka v dobro opremljenih šolskih laboratorijih. Poleg pridobivanja novega znanja mi je šola omogočila, da sem se lahko redno ukvarjala s športom, saj sem vsak dan trenirala tenis in tudi tekmovala. Hvaležna sem, da mi je šola omogočila status športnika, saj se mi ni bilo treba odreči nečemu, kar imam rada. Moram priznati, da so bili trenutki, ko je bilo tudi naporno, vendar si vedno pravim, da se vse da, če si to želiš in imaš cilj nekaj doseči. 

S šolanjem sem spoznala, da me kemija res zanima in zato sem se po uspešno opravljeni poklicni maturi odločila, da bom šolanje nadaljevala na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, in sicer program kemijska tehnologija. Trenutno obiskujem 2. letnik in lahko rečem samo hvala Srednji zdravstveni in kemijski šoli za tako bogato znanje, ki sem ga pridobila, saj mi zdaj pride zelo prav in študij opravljam brez večjih težav. 

Poleg študija in športa se ukvarjam tudi z manekenstvom. Letos sem osvojila mesto 2. spremljevalke na Miss Earth Slovenija in naziv Miss Earth-Water Slovenija 2020. Manekensko pot nadaljujem  in uresničujem svoje velike želje.

Na koncu želim dodati, da se srednješolskih dni spominjam vsak dan, včasih bi si tudi želela prevrteti čas nazaj in se vrniti v srednjo šolo, saj so to bila nepozabna leta in vedno jih bom ohranjala v lepem spominu.

Karin Volt
Karin Volt