Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Jerneja Pavlin - docentka za fizikalno izobraževanje

SPOMINI
Ko sem prvič prestopila šolski prag, sem vedela, da bom učiteljica. Zlasti veliko sem želela izvedeti o naravoslovno-matematičnih predmetih, ki mi nikoli niso delali preglavic. Marsikdo me danes z zanimanjem pogleda, ko izve, da sem obiskovala srednjo kemijsko šolo. Srednja kemijska šola mi je dobro tlakovala pot do naravoslovno-matematičnih znanj in pomagala utrditi lastno prepričanje o začrtani izbiri pedagoškega poklica. Dobro se tudi spominjam poklicne predanosti nekaterih učiteljev in njihovih spodbud k dodatnemu širjenju znanj. Ne bom pozabila trenutkov ob doseženih uspehih na tekmovanjih iz matematike in logike. Seveda pa se iz srednje kemijske šole spominjam tudi dogodivščin, ki sem jih doživela s sošolci. Prijatelja in sošolca Maja in Jure sta bila tista, ki sta poskrbela za prijetnejše dni v šoli in izven nje. Z Juretom sva bila tudi sodelavca pri laboratorijskih vajah. V trenutkih moje odsotnosti je nehote kakšno zagodel. Tako se je pri vajah iz analizne kemije tudi pripetilo, da je iz neznanih vzorcev raztopin bakrovega sulfata pripravil le enega. Še danes se temu nasmejeva. 

POKLICNA POT
Po zaključenem srednješolskem izobraževanju sem se vpisala na Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani, kjer sem leta 2007 diplomirala iz fizike in kemije. Za diplomsko delo, ki sem ga pripravila v okviru izmenjave na Freudenthal Institute for Science and Mathematics Education, ki je del Univerze v Utrechtu, sem prejela fakultetno Prešernovo nagrado. Prejela sem tudi svečano listino za študente za najboljši študijski uspeh, ki jo podeljuje Univerza v Ljubljani.  Po diplomi sem se zaposlila na Šolskem centru Novo mesto, kjer sem tri mesece poučevala kemijo. Od novembra 2007 sem zaposlena kot asistentka za fizikalno izobraževanje na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. Istega leta sem se vpisala na podiplomski študij na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru, kjer sem sprva pridobila naziv magistrica znanosti s področja fizike – področje izobraževanja, in nato še naziv doktorica znanosti s področja fizike. Raziskovalno se ukvarjam z izobraževalno fiziko in fiziko tekočih kristalov.  V letu 2014 sem bila izvoljena v naziv docentka za fizikalno izobraževanje in se dodatno usposabljala na Fakulteti za matematiko in fiziko Karlove univerze v Pragi.

Jerneja Pavlin
Jerneja Pavlin    Jerneja Pavlin1