Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Jan Šegina - študent magistrskega študija kemije na FKKT

Med svojim šolanjem na SZKŠ Novo mesto sem pridobil teoretične in praktične osnove, ki so bile dobra popotnica za nadaljnji študij. Še posebej moram pohvaliti praktične vaje s področja organske kemije, na katerih sem se naučil veliko uporabnih laboratorijskih tehnik, ki jih s pridom uporabljam pri študiju. 

Šola zame ni bila preveč zahtevna, sem pa svoje delovne navade krepil z udeležbami na najrazličnejših tekmovanjih iz znanja, h katerim so me spodbujali profesorji, za kar sem jim hvaležen. Ob vsem tem je ostalo še veliko časa za druženje s prijatelji ob igranju iger in za hobije. 

Jan je letos poleti diplomiral na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, smer Kemija. S študijem nadaljuje na II. stopnji, kjer opravlja 1. letnik magistrskega študija Kemije, prav tako na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo.

"Če bi se moral še enkrat odločiti za srednjo šolo, bi znova izbral SKZŠ Novo mesto, saj mi je dala odlično popotnico za nadaljnje življenje in najlepše spomine na srednješolske dni." zaključi Jan.


Jan Šegina
Jan Šegina