Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Barbara Borštnar - dipl. inž. kemijske tehnologije, zaposlena v farmacevtski industriji

Ob koncu osnovne šole nisem vedela, v katero srednjo šolo bi se vpisala. Razmišljala sem o gimnaziji, ekonomski smeri, potem pa sem ob pregledovanju razpisov dobila idejo, da se

udeležim informativnega dneva na ŠCNM, natančneje za poklic kemijskega tehnika/kemijske tehnice. Po pridobljenih informacijah in seveda prikazanih eksperimentih v laboratoriju, sem vedela, da ne potrebujem dodatnih obiskov na drugih šolah.

 

In tako sem postala dijakinja 1.a KT. V primerjavi z osnovno šolo nas je bilo v razredu še enkrat toliko in postali smo dobra ekipa, čeprav smo na poti do mature kakšnega tudi izgubili (ali pa dobili :)). Skozi vsa leta smo dobro sodelovali med sabo in s profesorji. Od njih sem dobila dovolj znanja, ocenjevanje je bilo vedno korektno in objektivno. Najraje sem seveda imela predmete, ki so bili povezani s kemijo. Najbolj od vsega mi je bil zanimiv praktični pouk, kjer smo spoznali različne tehnike, aparature in pristope na raznih področjih kemije. Ko je vaja dopuščala, smo se s sošolci in profesorji večkrat tudi kaj pohecali. Tudi matematika mi ni delala težav in pridobljeno znanje mi je zelo koristilo pri študiju. V dobrem spominu so mi ostale tudi šolske ekskurzije, ki jih nikoli ni preveč, saj se tu združuje prijetno s koristnim. Verjamem, da se s sprotnim delom izogneš marsikateri težavi. Tako sem vse štiri letnike opravila odlično, na koncu pa sem bila prijetno presenečena in postala zlata maturantka.

 

Po zaključku študija kemijske tehnologije na FKKT v Ljubljani sem se zaposlila v Krki. Sprva preko študentskega servisa, potem pa sem tudi ostala. Zaposlena sem v službi za registracijsko dokumentacijo, kjer s sodelavci skrbimo za dokumentacijo aktivne učinkovine, ki jo vgrajujemo v končne izdelke, pa naj bodo to tableti, kapsule, injekcije itd. Sem nosilka za različne aktivne učinkovine in aktivno sodelujem z več oddelki v podjetju. Skupaj pripravljamo dokumentacijo, na podlagi katere potem registriramo zdravilo na določenem trgu (podatki o sintezi, specifikaciji, analize nečistot, stabilnosti itd.).

 

Vsekakor mi ni žal za izbiro tega poklica, saj so možnosti zaposlitve raznolike in dostopne. Na srednjo šolo me vežejo lepi spomini in z veseljem bi se še za kak dan vrnila v šolsko klop.

 

Barbara Borštnar

Barbara Borštnar1  Barbara Borštnar