Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Tina Papež - absolventka fizioterapije, športnica

Štiri leta srednje šole so bila zame polna novih, pozitivnih izkušenj in lepih spominov. Prvo leto je bilo čista neznanka, sama pa sem bila polna pričakovanj. Z vsakim mesecem sem bila bolj prepričana, da sem izbrala šolo, ki mi je pisana na kožo. Vsi profesorji so na visokem nivoju, res si prizadevajo, da od učnih ur odneseš največ kar lahko in so na voljo za dodatne razlage in vprašanja. Če pa bi morala izbrati eno stvar, ki bi jo izpostavila, so to vse praktične ure v laboratoriju – sproščeno vzdušje in zadovoljstvo, ko se teorija prenese v prakso. 

Pri izbiri srednje šole mi je bilo pomembno, da bom lahko še naprej aktivna v športnem klubu. Težko rečem, da bi lahko izbrala boljšo šolo, saj so profesorji v večini razumeli, da smo dijaki vključeni tudi v druge aktivnosti izven šole. Zaradi tega so mi izmed lepših spominov na šolo vsa športna tekmovanja in osvojena najvišja mesta v konkurenci vseh srednjih šol.

Šolanje sem nadaljevala s študijem fizioterapije na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani. Z učenjem nisem imela večjih težav, saj sem imela dobro bazo osnovnega znanja. Novi predmeti mi niso predstavljali prevelike ovire. Lahko rečem, da je bila farmacevtska šola dobra odskočna deska, pridobljeno znanje pa dodana vrednost. Trenutno zaključujem študij, hkrati pa kot fizioterapevtka sodelujem v Ženskem rokometnem klubu Krka Novo mesto, preko študentskega servisa pa delam v Zdravilišču Šmarješke Toplice, kjer sodelujem pri rehabilitaciji poškodb.
 
Če potegnem črto, bi se še enkrat odločila za isto pot, saj svoje delo obožujem. Vpis na srednjo farmacevtsko šolo na Srednji zdravstveni in kemijski šoli pa bi toplo priporočila vsem, ki jih to področje vsaj malo zanima. 

Tina Papež
Tina Papež