Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Nina Suljić - študentka akademije za glasbo

Srednja šola je prav gotovo ena največjih prelomnic našega življenja. Pogled na učenje, ljubezen, družbo in nasploh življenje se spremeni. Ne čez noč (čeprav obljubim, da se bo po štirih letih res zdelo točno tako hitro), vendar nas izobraževalna ustanova počasi iz otrok oblikuje v zrele in samostojne osebe. Kar pa ni kar tako. NUJNO je, da najdemo šolo, ki nas bo oblikovala v najboljše, kar skrivamo v sebi. 

Zakaj pa srednja zdravstvena in kemijska šola? Zakaj farmacija? Naj začnem, da ponuja čudovit in kvaliteten poklic prihodnosti, ponuja finančno varnost v življenju, dobro podlago za študij naprej in seveda ogromno znanja, pridobljenega v moderno opremljenih laboratorijih in dobro opremljenih učilnicah. 

Sama najbolj pogrešam prakso in rogljičke z glavnega hodnika. Tu se opravičujem, cenjeni profesorji, pogrešam vas, vendar se žal uvrščate šele na tretje mesto …

Šola mi je omogočila obilo sodelovanj na več koncertih z orkestrom, priložnosti za izvajanje različnih projektov in povezovanje mnogih nepozabnih prireditev. Tu naj poudarim, da sem se s poklicno maturo kot farmacevtski tehnik vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kar dokazuje dvoje: prvič, poklicna matura ne omejuje NIČESAR, kar je lažna ideja, razširjena med mnogimi. Za vsako željo obstaja možnost in mojo so mi na srednji šoli pomagali uresničiti. In drugič: koliko izkušenj izven stroke mi je šola nudila! Vse to mi je pomagalo, da najdem tisto, kar me osrečuje v življenju in to dalje naprej gradim. 

Dragi bodoči srednješolci, pred vami je pomembna odločitev. Izberite kvalitetno šolo, šolo z osebnostjo in dušo (naj zveni še tako lirično), ki ji je mar za vaš potencial in vas podpira na vsakem koraku. Srečno!


Nina Suljić
Nina Suljić