Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Kristina Jeralič - absolventka babištva

Izbira srednje šole zame ni bila lahka odločitev, še posebej ker so me že od nekdaj zanimala številna naravoslovno-tehniška področja. Pri kolebanju med kemijsko in zdravstveno smerjo sem na koncu naredila kompromis in se vpisala v srednjo farmacevtsko šolo. Te odločitve nikoli nisem obžalovala in bi jo zagotovo ponovila, saj sem v štirih letih pridobila ogromno znanja in osebnostno zrastla.

Najbolj blizu mi je bilo izdelovanje magistralnih pripravkov na laboratorijskih vajah in botanične vsebine. SZKŠ mi je poleg kvalitetne prakse v galenskem laboratoriju omogočila tudi udeležbo na številnih tekmovanjih iz znanja in športa. Pohvalila bi vse profesorje. Vedno jih bom imela v lepem spominu.

Ker pa me je nekaj vleklo v zdravstvene vode, še posebej v ginekologijo, porodništvo in pediatrijo, sem po zaključku srednje šole svojo pot nadaljevala na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani, program babištvo. Trenutno se izteka moje absolventsko leto, v sklopu katerega opravljam študentsko delo v zasebni ginekološki ordinaciji. Tako lahko znanje, ki mi ga je dala srednja farmacevtska šola uporabljam za svetovanje nosečnicam glede lajšanja nosečniških tegob. Farmacija se mi zdi odlična podlaga za študij in poklic babištva, saj mi omogoča širši pogled na področje.

Poleg štirih let ustvarjanja lepih spominov, sem v srednji šoli dobila tudi dobro izhodišče za nadaljnje življenje.

Kristina Jeralič

Kristina Jeralič