Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Kaja Vene - mag. farmacije

Po osnovni šoli sem pot izobraževanja nadaljevala na farmacevtski šoli na Šolskem centru Novo mesto, kjer sem med šolanjem pridobila veliko teoretičnega in praktičnega znanja.

 

Praktično delo se je izvajalo v dobro opremljenih laboratorijih, kjer si samostojen in samostojnost najbolj pripomore k pridobivanju kompetenc in širjenju znanja. V 4. letniku sem se poleg priprav na poklicno maturo pripravljala tudi na opravljanje 5. predmeta iz splošne mature – kemijo. Bilo je veliko dodatnega učenja, ampak so mi bili vsi učitelji vedno na voljo za pomoč in razlago. Po koncu srednje šole sem se vpisala na Fakulteto za farmacijo, smer enoviti magistrski študij farmacije. Pri matematiki in fiziki je bilo potrebno malo več truda, saj je bilo potrebno osvojiti še del gimnazijskega znanja in ga potem nadgraditi na univerzitetnem nivoju, pri strokovnih predmetih pa je bilo veliko lažje, saj sem veliko strokovnega znanja pridobila že v srednji šoli in ga na fakulteti nadgradila. Kljub temu da sem prišla s poklicne šole, med študijem nisem imela večjih težav in sem ga redno zaključila.

 

Po zaključenem študiju sem se zaposlila v lekarni kot magistra farmacije. Pri delu se vsak dan srečujem z novimi izzivi in uporabljam znanje, ki sem ga pridobila med šolanjem, seveda pa ga vsakodnevno nadgrajujem, saj je v farmaciji vedno kaj novega. Delo je raznoliko in ga opravljam z veseljem, saj mi je v zadovoljstvo pomagati ljudem.

 

Na srednjo šolo imam zelo lepe spomine. Zahvala gre seveda učiteljem, ki so me zelo veliko naučili.

 

Kaja Vene

Kaja Vene