Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Iva Mervar - študentka kozmetologije, mlada raziskovalka

Ob pogledu na srednjo šolo se spomnim samo lepih stvari. Kot nekdanji dijakinji programa farmacevtski tehnik so mi bile najbolj všeč razredne debate, ki smo jih imeli s profesorji. Velikokrat so se navezovale na snov, večkrat pa smo zašli čisto iz okvirjev.

Najljubši del učnega procesa je bil zame laboratorij, kjer smo ustvarjali magistralne pripravke. Natančnost in veščost tovrstnega dela sta me usmerili na nadaljnjo pot, ki jo nadaljujem na fakulteti za farmacijo znotraj programa kozmetologija. 

Še vedno gojim veselje do formuliranja izdelkov in povezavo med biokemičnimi procesi ter zdravjem organizma, katerih osnove mi je podala SZKŠ. Še danes cenim obsežne strokovne predmete, sploh pa laboratorijske vaje, ki so nas silile k sprotnemu delu. Oboji so mi dali veliko prednost. Zaradi velikega zanimanja na tem področju sem se odločila za pomoč pri raziskovanju na fakulteti, kjer mi je dana svoboda kreiranja, s svojim znanjem pa sodelujem tudi v rastočem podjetju. Svojo študijsko pot želim nadaljevati na magistrskem študiju industrijske farmacije.

Na šoli se je vedno nekaj dogajalo. V lepem spominu imam športna tekmovanja in veliko praktičnega dela, zato trdim, da je Srednja zdravstvena in kemijska šola šola, ki nas je pripravila na življenje. Če bi morala še enkrat izbirati, bi moja izbira ostala enaka, saj sem mnenja, da sta me kvaliteta programa in življenje na šoli oblikovala v današnjo osebo.

Iva Mervar

Iva Mervar   Iva Mervar 1