Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

23. maj 2023

Zaključna prireditev in predaja ključa

V petek, 19. 5. 2023, je na šoli potekala zaključna prireditev, ki je namenjena maturantom in njihovemu slovesu od srednješolskih klopi.

Po maturantski himni, predstavitvi oddelkov in govoru ravnateljice Damjane Papež, so maturanti s Plesnim studiem Novo mesto ponosno odplesali četvorko generacije. 

Sledila je podelitev priznanj za izjemne dosežke na državnih tekmovanjih, ki so jih prejeli:
Amadej Kramar iz K4b, Klara Pirc Makše iz K3a, Petra Ulčnik iz KZ4a, Valentina Vovk iz Z3b, Živa Bratkovič iz KZ2a, Lina Arh iz KZ3a, Lara Župan iz KZ3b, Čandrika Sečnik iz F2b, Aleks Ercek iz K2a ter Alja Bregar, Patricija Penca, Karin Črtalič in Kaja Štukel, vse iz KZ4a. 

Najzaslužnejši športniki, ki so šolo zastopali v različnih športnih disciplinah, so: Alisa Glavan, Melina Muratović, Maša Deželan, Pia Deanović, Lana Prešeren, Anže Bobnar, Alen Jereb, Teja Medle, Pia Šuklje, Andraž Ucman, Anej German, Jure Lazukin, Maša Fink, Erna Dedić, Jaka Juršič, Leon Gričar, Teja Glušac, David Milutinović, Niki Radović, Laura Peskar, Anja Kelvišar in Nikolina Milanović.

Priznanja za posebne dosežke in zasluge pri promociji šole in poklica so prejeli David Milutinović in Rubi Ana Polovič, oba iz Z4b, Urban Hostnik iz Z4c ter Erna Dedić in Lana Rajaković iz Z4a. Naj dijak je letos postal Amadej Kramar iz K4b, z zabavnimi igrami pa smo izmed treh najboljših oddelkov na šoli izbrali naj razred F3a, ki je prejel tudi ključ kot simbol modrosti, resnice in avtoritete.

Prireditev, ki so jo povezovali Kaja Barle, Patricija Kučko in Klemen Lavrin, smo zaključili kot prijatelji, saj so se maturanti s svojimi razredniki združili v krog kot simbol popolnosti in pripadnosti, ter zapeli.

Več o dogajanju si lahko ogledate na fotografijah Julie Savić in Eneje Gašperšič.