Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

28. marec 2023

Razstava ob dnevu evropskih avtorjev

Danes prvič obeležujemo Dan evropskih avtorjev, ki poteka na pobudo Evropske komisije pod vodstvom komisarke Gabriel, in sicer z namenom, da bi mlajše generacije dodatno spodbudili k branju knjig ter jim pomagali odkriti raznolikost evropske literature. Zato smo se na Srednji zdravstveni in kemijski šoli odločili, da se na pobudo odzovemo z razstavo najpomembnejših sodobnih evropskih avtorjev ter njihovih del, v katerih je tako ali drugače tematizirana meja. Pri tem smo se držali tudi načela spolne enakopravnosti, tako smo izbrali pet pisateljev in pet pisateljic, iz desetih različnih evropskih držav.
Obenem smo ob razstavi priredili lov na knjižni zaklad, ki bo potekal do 31. 3.  Namigi do knjižnega zaklada dijake vodijo skozi razstavo in šolo. Pot se pričenja v zakladnici znanja, torej knjižnici, od tam pa jih vodi preko namigov, ki se navezujejo na znanje pridobljeno pri pouku zgodovine, geografije, biologije in slovenščine, kakor tudi samih razstavnih panojev, do glavne nagrade, ki sta jo prispevala Založba Goga in Srednja zdravstvena in kemijska šola.


Valentina Madjar Sitar, prof. in Denis Škofič, prof.

IMG 7935  IMG 7931  IMG 7930  IMG 7922  IMG 7949

IMG 7919  IMG 7915  IMG 7914  IMG 7921  IMG 7944

IMG 7940 (2)