Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

25. april 2023

EPAS - Razprava s poslancema na ŠCNM

V petek, 21. 4. 2023, je Šolski center Novo mesto v organizaciji Srednje zdravstvene in kemijske šole gostil dogodek v okviru projekta EPAS – Razprava s poslancema. Tokrat je bila tema razprave prihodnost energetike, osrednja gosta pa sta bila poslanca dr. Milan Brglez in Franc Bogovič. Kot strokovnjakinja na področju energetike in osveščanja o varčevanju z energijo se jima je pridružila še Iva Tajnšek iz društva EN-LITE, razpravo pa je vodil Jakob Jež. Dogodka se je udeležilo 177 dijakov iz 12 šol, ki sodelujejo v projektu (ŠCNM – Srednja strojna šola in Srednja zdravstvena šola, Ekonomska šola Novo mesto, Srednja prometna šola Maribor, Gimnazija Novo mesto, Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija iz Novega mesta, Šolski center Slovenske Konjice-Zreče in Srednja šola Črnomelj v živo, ostale šole pa so sodelovale s spletnimi posnetki). 
Predstavniki šol so predstavili svoje predloge na temo energetike, na katere so nato poslanca in strokovnjakinja podali svoje mnenje. Sledila je pogostitev za vse udeležence razprave. 
S tem dogodkom se je zaključila tudi letošnja serija razprav s poslanci. 
Ajda Plauštajner in Goran Matešič,
koordinatorja dogodka in mentorja projekta EPAS

Krajši posnetek pod mentorstvom Gorana Matešiča: https://www.youtube.com/watch?v=iJdL-sY9O_8 
Posnetek celotne razprave: https://www.youtube.com/watch?v=Cga8DLwc3WM 


IMG 8015  IMG 7993  IMG 7988  IMG 7986  

IMG 7980  IMG 7965