Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

1. december 2022

Predstavitev mobilne aplikacije ŠUR za dijake F2a in KZ3a

Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo je v ponedeljek, 28. 11. 2022, organizirala spletno informativno konferenco, kjer je predstavila vsebine mobilne aplikacije ŠUR (šola, ulica, razvoj). Ustvarili so jo z namenom pomagati mladim in mlajšim odraslim na področju zmanjšanja rabe psihoaktivnih snovi (tobaka in alkohola). Opozarja na zdravo prehrano, gibanje in samopodobo. Aplikacija ŠUR omogoča mladim zastavljanje anonimnih vprašanj, na katera odgovarjajo strokovnjaki. Na spletnem informativnem dogodku so sodelovali dijaki F2a in KZ3a.
Aplikacijo ŠUR so razvili v sklopu projekta, ki ga vodi Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo – SZOTK. Partner v projektu je Mladinska mreža MaMa. Aplikacijo so pomagali razvijati strokovnjaki v sodelovanju z mladimi z Inštituta za finance in umetno inteligenco ter mariborske Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter programerja Dominik Ketiš in Boris Gomiunik. Program je podprt s strani Nacionalne agencije MOVIT in programa Erasmus+. Končni cilj programa je naložba v zdravje mladih in preventiva kronično nenalezljivih bolezni. Na konferenci so aktivno sodelovali mladi, strokovnjaki in predstavniki NVO, predstavili pa so tudi kratek povzetek mednarodnega dogodka v Bruslju ter Evropsko državljansko pobudo, katere cilj je doseči okolje brez tobaka in prvo evropsko generacijo brez tobaka do leta 2030.

Tim Zdrave šole

1669627624725  1669627671279  1669627723896