Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

5. julij 2023

Poklicna matura na SZKŠ

V sredo, 5. 7. 2023, so maturanti na svečani prireditvi izvedeli, kako so zaključili svoje štiriletno izobraževanje. Po nagovoru ravnateljice Damjane Papež, ki je dijakom čestitala za uspeh, sta program z glasbo popestrila bivša dijaka šole Tjaša Plut in Darko Barbič, prireditve pa se je udeležila tudi predstavnica delodajalcev Milena Kastelic iz Krke, d. d.

Poklicno maturo je letos v celoti opravljalo 218 dijakov programa kemijski, farmacevtski in kozmetični tehnik ter zdravstvena nega. Uspešnih je bilo 197 dijakov, kar predstavlja 90,4 % uspeh. 18 maturantov je doseglo izjemen uspeh, od tega je 8 maturantov prejelo vseh 23 točk in tako pridobilo naziv diamantni maturant. To so dijaki: Klara Tina Blažič iz F4a, Nika Grill, Anja Petan, Žan Kos in Aljaž Zajc iz K4a, Eva Colarič iz K4b ter Angela Žužek iz Z4a in Klara Ostojić iz Z4b. 10 dijakov je bilo tik za njimi z 22 točkami in so zlati maturanti: Maya Halkić,  Nina Saje in Rebeka Zajc iz F4b, Teja Medle in Nik Vovčko iz K4a, Martin Dragan in Riaz Goletić iz K4b ter Tija Metelko iz Z4b in Mihaela Barkovič iz Z4c. 44 dijakov je imelo od 19 do 21 točk in so si s tem prislužili odličen uspeh.

Vsem iskreno čestitamo in jim želimo vse dobro na nadaljnji poti.