Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

10. maj 2023

Ekskurzija v romantično Italijo

V petek, 5. 5. 2023, smo se z dijakinjami smeri kozmetični tehnik podali na dvodnevno ekskurzijo v Italijo.
Prvi dan smo bili obdani z lepoto. Obiskali smo Milano, svetovno metropolo mode z bogato tradicijo znanih imen tekstilne, modne industrije in kozmetike (Armani, Dolce&Gabbana, Gucci, Prada, Valentino in Versace). Ogledali smo si svetovno znano hišo Armani, kjer so razstavljene dolgoletne kreacije tega znanega oblikovalca. Sprehodili smo se po slavnih modnih četrtih Via Monte Napoleone, Via Sant'Andrea in Via della Spiga. Kdor je želel, se je lahko prepustil mojstrom mejkapa in se seznanil z novimi smernicami ličenja. Zanimalo nas je, kako so nekoč živeli bogati Milančani, zato smo vstopili v elegantno plemiško palačo iz 16. stoletja Palazzo Morando, ki v svoji razkošni notranjosti skriva zbirko zgodovinskih kostumov in nudi vpogled v razvoj milanske mode z oblačili najvišje kakovosti. Prevzela nas je tudi čudovita milanska katedrala. Za zaključek smo imeli večerjo v tipični italijanski restavraciji po načelu 'jej, kolikor zmoreš'.
Drugi dan sta nas spremljali romantika in ljubezen. Najprej smo se zapeljali v romantično mestece Sirmione, ki leži ob Gardskem jezeru. Po dvižnem mostu smo vstopili v ozke ulice mondenega mesteca, v katerem se zdi, da se je čas ustavil in kjer na vsakem vogalu ponujajo odličen sladoled. Uživali smo v romantični sprostitvi in uživali v sladkostih. Za zaključek smo se ustavili v mestu zaljubljenih, Veroni, mestu roza marmorja, lepih trgovin, odličnih slaščičarn in enega največjih ohranjenih amfiteatrov – Arena. Nismo pozabili na Julijino hišo z znamenitim balkonom, kjer naj bi se odvijala najbolj nesrečna ljubezenska zgodba vseh časov. 

IMG 6522  IMG 6591  IMG 9870 (2)  IMG 9825 (2)

IMG 9819 (2)  IMG 9810 (2)  IMG 9934 (2)  IMG 9980 (2)